Челси и Манчестър Юнайтед играят при в едно от големите

...
Челси и Манчестър Юнайтед играят при в едно от големите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 0:0 Манчестър Юнайтед, старт на втората част

Челси и Манчестър Юнайтед играят при в едно от огромните дербита на британския футбол. Срещата от 13-ия кръг на Висшата лига на стадион „ Стамфорд Бридж “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Двата отбора са съседи в класирането. Отборът на Греъм Потър, който позволи първа неверна стъпка под негово управление в шампионата по-рано тази седмица при нулевото тъждество с Брентфорд, е четвърти с 20 точки.

„ Червените дяволи “ пък са позиция по-надолу и с точка по-малко. Това ще е втори следващ тежък противник за възпитаниците на Ерик загар Хаг, които надвиха над Тотнъм с 2:0 през седмицата. Нидерландецът пък извади от състава звездата Кристиано Роналдо, който отхвърли да влезе в игра против " шпорите " и напусна мача преди края му.

/ /

Срещата започва в умерено движение, като и двата отбора не предприемаха непотребни опасности.

Първата по-интересна обстановка пристигна в деветата минута, когато Люк Шоу получи отляво, проби към наказателното и шутира през краката на Трево Чалоба към далечния ъгъл, само че настрана от лявата греда на Кепа Арисабалага.

В 13-ата минута Бруно Фернандеш получи пред дъгата на наказателното поле и комбинира с Антони, който стреля технично към вратата, само че Кепа се намеси и мазета удара в долния си десен ъгъл в корнер.

Постепенно обаче натискът на гостите се усили и в 28-ата минута те можеха да открият резултата. Рубен Лофтъс-Чийк загуби топката в своята половина под напън от страна на Кристиан Ериксен и Каземиро, след което бразилецът комбинира с Бруно, а той с едно допиране даде превъзходен извеждащ пас за Маркъс Рашфорд в наказателното поле. Нападателят не съумя да си поведе по най-хубавия метод топката с десния крайник, тя му избяга напред, само че се опита да я промуши около Кепа, който обаче излезе и го блокира.     

В 33-ата минута Рашфорд получи от Антони на центъра и направи самостоятелен пробив, влез отдясно в наказателното поле и стреля мощно по диагонала, само че Кепа още веднъж се намеси и избави.

Минута по-късно Антони центрира отдясно в наказателното поле, топката стигна до Джейдън Санчо от другата страна, а англичанинът стреля ниско към вратата, само че право в Кепа.

Мениджърът на „ сините “ – Греъм Потър, реши да направи тактическа промяна още преди края на първата част и в 36-ата минута пусна на терена Матео Ковачич на мястото на Марк Кукурея, с цел да укрепи халфовата линия на отбора.

В 39-ата минута точно Ковачич опита да комбинира с Рахийм Стърлинг пред наказателното поле, получиха се два рикошета, а топката стигна до Пиер-Емерик Обамеянг в пеналтерията и незабавно стреля с десния крайник, само че на сантиметри от дясната греда на Давид Де Хеа.

Четири минути преди края на първата част Кристиан Ериксен стеля от отдалеченост, само че неопределено.  

В минутите до края на постоянното време на полувремето Челси се настани в половината на Юнайтед и на два-три пъти сътвори блъсканица в наказателното им поле. Обамеянг не съумя да засече положително подаване в наказателното поле, а Лофтъс-Чийк стреля право в Де Хеа.

С приключването на първите 45 минути обаче „ алените дяволи “ можеха да ударят. Лисандро Мартинес плонжира и отигра с глава дълга топка в половината на Юнайтед, тя стигна до Бруно, който пък изведе Антони на чиста позиция. Бразилецът шутира от границата на пеналтерята, само че около лявата греда на Кепа, който не помръдна.

Nothing to split us so far. |
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
LIVE |

Висша лига, 13-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

The Chelsea team!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР