Челси и Евертън не се победиха в един от малкото

...
Челси и Евертън не се победиха в един от малкото
Коментари Харесай

Челси пак се провали у дома и вече изостава на четири точки от първото място

Челси и Евертън не се победиха в един от дребното мачове, съумели да се изиграят този кръг в Премиър лийг. Срещата на " Стамфорд Бридж " приключи 1:1, като двата отбора бяха лишени от съвсем всички свои титулярни офанзивни футболисти. И до момента в който при " карамелите " ставаше въпрос за контузени и осъдени, при " сините " заболели от ковид в последния момент се оказаха Лукаку и Тимо Вернер.

Точката отдалечи лондончани на четири точки от върха, където към момента Манчестър Сити с 41 пункта. Евертън е на 14-то място с 19 пункта.

Челси опитва да вземе страха на своя конкурент с добра офанзива в шестата минута. Тогава Жоржиньо откри обичайно дейния по фланга Рийс Джеймс. Халф-бекът не се поколеба и шутира мощно диагонално, само че единствено да види по какъв начин топката минава около дясната греда на Пикфорд.
 Клубовете притискат ФА за прекъсване на Висшата лига до 8 януари
Клубовете притискат ФА за прекъсване на Висшата лига до 8 януари

За момента управителните органи се поддават на напрежението

В идващите офанзиви основният обвинен във всички " сини " рискове беше Мейсън Маунт. Особено обещаващ беше шансът му в 37-ата, когато с добра интервенция му отвърна и Джордан Пикфорд.

Втората част стартира с леко бавене на играта от страната на гостите, които изглеждаха удовлетворени от нулевото реми.
 Снимка 557631
Източник:

Домакините справедливо откриха резултата в 68-ата минута. Рос Баркли напредна през центъра, след което комбинира с Рийс Джеймс. Последва и прелестен пас в свободното пространство за Мейсън Маунт, който от близко не остави късмет на Пикфорд за 1:0.

Отговорът на Евертън бе мълниеносен. В 74-ата центриране от фаул свари неопитен Саул Нигес. Испанецът не помни за включването на младока Брантуайт, който с летящ шпагат заби кълбото в мрежата на Менди.

До края футболистите на Челси натиснаха крепко, само че до втори гол в мрежата на Пикфорд по този начин и не се стигна. Най-големият пропуск беше дело на бразилския деец Тиаго Силва.
 Звездите на Челси също са заболели от COVID-19
Звездите на Челси също са заболели от COVID-19

Томас Тухел към този момент разполага с лимитиран брой футболисти
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР