Челси и Арсенал ще определят победителя в Лига Европа за

...
Челси и Арсенал ще определят победителя в Лига Европа за
Коментари Харесай

Челси и Арсенал оформиха английски финал и в Лига Европа

 Лукас Моура обърна Аякс - Тотнъм е вторият финалист след нов популярен поврат в Амстердам
Челси и Арсенал ще дефинират спечелилия в Лига Европа за сезон 2018/2109, откакто отстраниха противниците си в полуфиналите на втория по мощ европейски шампионат. Така се оформи втори британски край в евротурнирите, откакто ден по-рано Тотнъм стигна до мач против Ливърпул за трофея в Шампионската лига.

Челси отстрани Айнтрахт Франкфурт във трогателен мач на “Стамфорд Бридж ” след 1:1 в постоянното време и продълженията, а при осъществяванията на дузпи се стигна до 4:3. В същото време Арсенал надви над Валенсия с 4:2 като посетител и с общ резултат 7:3 продължи напред.

Германският тим бе покрай това да скапе островната надмощие. Франкфуртци направиха 1:1 в Лондон против Челси, както бе приключила и първата среща. В продълженията 2 пъти играчи на домакините почистиха летящата към мрежата им топка от голлинията. Преди това Рубен Лофтъс-Чийк откри за Челси в 28-ата мин, а Лука Йович изравни малко след почивката.

На " Местая " пък Пиер-Емерик Обамеянг записа хеттрик за " топчиите ", а едно попадение добави Александре Лаказет. Кевин Гамейро са разписа 2 пъти за домакините.

Арсенал и Челси ще спорят за трофея на 29 май (сряда) на Олимпийския стадион в Баку, който е с потенциал 70 000 фенове. Разстоянието сред Лондон и Баку е близо 4000 км, което несъмнено е много внушително разстояние. “Сините “ завоюваха конкуренцията през 2013 година, а „ топчиите “ победиха в Купата на УЕФА през 2000 година

Доминацията на британските тимове в европейските клубни шампионати този сезон е цялостна, като това на финалите да играят тимове от една страна се случва за първи път в историята. Не по-малко незабравим е и фактът, че до финалите стигнаха три тима от един град - Лондон. Това са Челси, Арсенал и Тотнъм. Пред 1962 и 1990 Испания и Италия имат също по 4 участници в решителните борби, само че тогава евротурнирите са били 3.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР