Челси е победител в Шампионската лига. „Сините” от Лондон надделяха

...
Челси е победител в Шампионската лига. „Сините” от Лондон надделяха
Коментари Харесай

Челси е новият властелин на Шампионската лига

Челси е победител в Шампионската лига. „ Сините” от Лондон надвиха с 1:0 над сънародниците си от Манчестър Сити и за повторно подвигат най-ценното отличие в клубния футбол. Единственото попадение бе дело на Кай Хаверц в края на първата част. Германският управител на лондончани Томас Тухел надхитри Хосеп Гуардиола и остави неосъществена фантазията на „ гражданите” за исторически първи трофей в шампионата. Челси пък за повторно печели оценката, откакто през 2012 година надвиха след дузпи над Байерн на финала в Мюнхен. Самият Гуардиола пък по този начин и не съумя за следващ път да завоюва Шампионска лига с различен тим, с изключение на с Барселона.

Челси бе по-активният и убеден отбор през първите 45 минути, само че Стърлинг бе този, който първи пропусна добра опция. В 8-ата минута той изскочи зад отбраната и овладя топката, само че се забави да стреля и по този начин в последна сметка шансът беше прахосан.

В 10-ата " сините " от Лондон дадоха отговор с офанзива, при която Вернер получи опция да стреля от няколко метра, само че не откри добре кълбото. Германският национал направи още един огромен пропуск за Челси в 14-ата минута, като този път стреля едва и Едерсон избави.

Челси сътвори още една заплаха пред вратата на Сити в 17-ата, като този път Канте стреля с глава в навън. Тимът на Гуардиола се съвзе и за малко да излезе напред в резултата, откакто в 27-ата Фодън се беше устремил към вратата на Менди и шутира от придвижване, само че Антонио Рюдигер спря топката с извънреден шпагат.

Тухел бе заставен да прави промяна през първата част, защото опитният защитник Тиаго Силва се контузи и бе сменен наложително от Андреас Кристенсен.

”Сините” от Лондон излязоха напред в резултата в доста значим миг. В последните минути на първото полувреме Майсън Майнт изведе с ювелирен пас Кай Хаверц самичък против Едерсон. Нападателят на Челси съумя и с малко шанс да преодолее стража на Сити и на празна врата осъществя.

Второто полувреме не стартира добре за Гуардиола. Малко след началото му се контузи капитанът Кевин де Бройне и се наложи да бъде сменен наложително. VAR пък охлади мераците на „ гражданите” за дузпа, каквато те желаеха за игра с ръка на Джеймс.

Аспиликуета пък се намеси уверено момент преди Марез да прати топката във вратата на Челси.

В 73-ата минута Пулишич, който влезе малко по-рано и се трансформира в първия американец, който взе участие на край в Шампионска лига, пропиля отличен пас след извеждащо подаване на Хаверц.

В последните минути на срещата „ гражданите” започнаха да изсипват топката в наказателното поле на лондончани, само че защитата им се оправи ослепително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР