Челси е новият световен клубен шампион, след като успя да

...
Челси е новият световен клубен шампион, след като успя да
Коментари Харесай

Дузпа в 117 донесе Световната купа на Челси

Челси е новият международен клубен първенец, откакто съумя да победи с 2:1 над Палмейрас и то след продължения на стадион „ Мохамед Бин Зайед “ в Абу Даби.

Ромелу Лукаку даде задатък на англичаните в 55', а Вейга изравни 9 минути по-късно, като това се оказаха и единствените попадения в постоянното време на срещата.

Томас Тухел по-късно освежи редиците си, пускайки Маланга Сар и Хамик Зиеч за началото на продълженията, а това наподобява изигра добра роля, тъй като бе очевидно, че бразилците са по-изтощени.

В 115' пристигна и сюблимният миг, когато Луан игра с ръка в наказателното си поле и по този начин принуди Кевин Бийт да уточни бялата точка, без значение от обстоятелството, че оставаха броени минути до дузпите. Зад точката застана Кай Хаверц, тъй като Жоржиньо остана неизползвана промяна, а германецът не разочарова своите, печелейки мача с точното си осъществяване.

Генерално видяно срещата разочарова откъм качество, тъй като „ сините от Стамфорд Бридж “ просто се концентрираха върху владеенето на топката, а редките им изстрели не намираха задачата. И въпреки всичко трофеят си е трофей, без значение от всичко.

През 2012 година Челси не съумя да вдигне Световната купа, само че ето, че към този момент и тази празнота във витрината на клуба е запълнена.

We've won it all.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР