Челси е на печалба от 15.3 милиона паунда за финансовата

...
Челси е на печалба от 15.3 милиона паунда за финансовата
Коментари Харесай

"Челси" регистрира печалба 15.3 милиона паунда за годината

Челси " е на облага от 15.3 милиона паунда за финансовата година, приключваща през юни 2017 година, оповестиха от клуба. Сините от Лондон съумяват да покрият оперативните си загуби, с помощта на продажбата на играчи. Това се дължи на прехвърлянето на Оскар в китайския " Шанхай " за 69.2 милиона паунда.

" Можем да обявим, че резултатите ни подсигуряват, че продължаваме да съблюдаваме критериите на УЕФА за финансовия феърплей ", оповестиха от клуба.

За последните 12 месеца оборотът на сините е повишен до 361.3 милиона паунда, откакто преди този момент е бил съвсем 330 милиона. Увеличението от 9.8% се дължи на по-големите доходи от телевизионните права, както и спечелването на купата във Висшата лига.

Оперативните загуби се дължат най-много на неучастието на " Челси " в Шампионската лига. През предишния сезон сините не играха в най-престижния клубен шампионат едвам за повторно в последните 15 години.
Chelsea announce the club recorded a profit of £15.3m for the year ending 30 June 2017 https://t.co/MJH1Reif3B#cfc
— Liam Twomey (@liam_twomey) December 29, 2017

" Чувството да реализираме такива резултати на терена, както и от комерсиална позиция, е доста прелестно. Надявам се след година още веднъж да отчетем триумфи, каквито подобават на " Челси ". Нашият клуб продължава да пораства и макар, че не игра в Шампионската лига, записва облага ", сподели президентът на сините Брус Бък.

Клубът чака сериозен растеж на приходите за идната финансова година. От новия сезон влезе в действие договорката с производителя на спортна екипировка " Найки ". Договорът е до 2032 година с обезпечени 60 милиона паунда на сезон за сините. Освен това клубът още веднъж взе участие в Шампионската лига, където се класира за осминафиналите, а също по този начин подписа контракт с тайландската енергийна напитка Carabao.

" Феновете ни изиграха съществена роля, като поддържаха тима, с цел да може той да вдигне купата. Също по този начин възходящата численост на почитателите ни в международен мащаб помонгна за образуване на значими търговски партньорства ", добави Бък.

Междувременно дружеството-майка на клуба Fordstam Ltd. разгласи консолидирана загуба от 14.2 милиона паунда. Това се дължи главно на разноските, свързани с плана за реорганизация на " Стамфорд бридж ". " Челси " желае да построи нови оборудване с потенциал 60 хиляди места, само че към този момент стартът е отсрочен за сезон 2020-21. Проектът срещна редица закъснения, само че най-сетне получи утвърждение от Съвета на Хамърсмит и Фулъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР