Челният сблъсък между Корнелия Нинова се очертава да бъде в

...
Челният сблъсък между Корнелия Нинова се очертава да бъде в
Коментари Харесай

Опозицията в БСП свиква Националния съвет, Нинова лъже

Челният конфликт сред Корнелия Нинова се обрисува да бъде в събота на присъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Вчера на конференция Нинова разгласи, че тя привиква съвещанието с претекста да бъде разисквани и гласувано вероятно съдружно съглашение за държавно управление с Политическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България.

Оказа се обаче, че за следващ път Нинова е “изиграла” пред обществото вътрешната съпротива. В реалност още предходната седмица критиците на Нинова събраха близо 70 подписа за сваляне на Съвета, който да уточни краткотраен водач до провеждането на Конгрес и вътрешен избор на нов ръководител и да излъчи преговорен екип за сформиране на държавно управление. Но нещастието с злополуката на Автомагистрала “Струма” накара опозицията да отсрочи съвещанието.

Сега още веднъж е подета същата самодейност, като подписката за привикване на присъствено съвещание върви с цялостна мощ и се чака да надвиши нужната 1/3 от 180 членовете на Националния съвет. В опит да прикрие вътрешния протест Нинова разгласи, че точно тя е основателя на съвещанието. Драмата обаче не завършва с това. Има съществени опасения, тя ще подреди на своите поддръжници да не идват, което слага под въпрос кворума.

Източници на Скандал в Българска социалистическа партия описват, че не един път Корнелия е прибягвала до такива номера. Жалкото е, че сме очевидци на махленско равнище на ръководство на най-голямата лява партия у нас. В цяла Европа няма аналог на сходно държание на водач на пария, който загуби три следващи избора за Народно заседание, извършени в една година. Успоредно с това Нинова води борба със личния си претендент за президент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР