Чехословашката група (CSG), един от най-големите производители на боеприпаси в

...
Чехословашката група (CSG), един от най-големите производители на боеприпаси в
Коментари Харесай

Чешката отбранителна група CSG планира заводи за боеприпаси в Украйна

" Чехословашката група " (CSG), един от най-големите производители на муниции в Европа, желае да  инвестира стотици милиони евро в Украйна посредством взаимни предприятия , с цел да увеличи отбранителния потенциал на страната. Това съобщи в сряда притежателят на CSG Михал Стрнад, представен от Ройтерс.

Предприятията ще се съсредоточат върху тежки муниции и съоръжение , предоставяйки значима технология и метод за увеличение на производството през идващите години, но това не е достатачно с цел да отговори  на устрема на Европа да доставя повече артилерийски снаряди в Украйна в този момент, сподели Михал Стрнад пред група публицисти.

CSG се трансформира във значим снабдител за Украйна след пълномащабното навлизане на Русия през 2022 година, доставяйки актуализирани танкове Т-72 дружно с муниции , гаубици и друго съоръжение.

Бизнесът й се увеличи с тези доставки, дружно с възобновения фокус в Европа върху разноските за защита. Приходите доближиха 1 милиард евро през 2022 година, последната налична година.

31-годишният Стрнад, който разви CSG, откакто пое цялостната благосъстоятелност от татко си през 2018 година, сподели, че взаимните предприятия ще разширят оборудванията за държавните украински отбранителни компании.

" Имаме два или три плана в развой на разискване за взаимни предприятия ", сподели той в централата си в Прага.

" Споразумението евентуално ще бъде подписано тази година , само че по-късно две до три години (преди производството). Ако имаме съглашение, ще прехвърлим технологията за разнообразни калибри и друго съоръжение. "
 Rheinmetall ще построи цех за снаряди в Украйна
Rheinmetall ще построи цех за снаряди в Украйна

Не се разкриват детайлности

Стрнад сподели, че покупко-продажбите ще бъдат сходни на тези на Rheinmetall - огромен немски производител на оръжия, който съобщи предишния месец, че ще стартира взаимно произвеждане с Украйна на артилерийски муниции с диаметър 155 mm, които CSG също създава.

Артилерийските муниции се трансфораха в наложителен проблем за Украйна след две години на борби. Все повече страни се причислиха към самодейност, ръководена от чешкото държавно управление, за доставка на стотици хиляди патрони отвън Европа за Украйна.

" По отношение на артилерийски и танкови муниции в Европа имате доста стеснен потенциал ", сподели Стрнад.

Доставките на CSG на танкове и тежко съоръжение за Украйна се финансират главно от други страни от Европейския съюз или НАТО . Стрнад сподели, че компанията е изпратила към 150 до 160 единици съоръжение по този метод от началото на войната.

" Сега ще бъде повече, тъй като успяхме да намерим различен източник , тъй че сега купуваме спомагателни елементи, които ще ремонтираме за тях ", сподели той, без да дава детайлности.
 Украинският фронт затъва без отбранителни линии и муниции
Украинският фронт затъва без отбранителни линии и муниции

Главнокомандващият Сирски прави кадрови промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР