Чехлите, носени отСтив Джобсв първите дни на Apple, бяха продадени

...
Чехлите, носени отСтив Джобсв първите дни на Apple, бяха продадени
Коментари Харесай

Изтърканите чехли на Стив Джобс бяха продадени на търг за 218 000 долара

Чехлите, носени отСтив Джобсв първите дни на Apple, бяха продадени за 218 750 $ на търг в Ню Йорк в неделя, заяви npr.otg.

Кафявите велурени Birkenstock Arizona са били носени от Джобс през 70-те и 80-те години на предишния век по време на „ доста основни моменти в историята на Apple “, съгласно аукционната къща.

Това е най-високата цена, плащана в миналото за чифт чехли на търг, сподели изпълнителният шеф на Julien`s Auctions Мартин Нолан пред NPR, и връх за обувки в аукционната къща.

Чехлите идват от сбирката на Марк Шеф, който ръководи имението на Джобс в Олбани, Калифорния през 80-те години.Други продукти, свързани с Джобс,бяха продадени на търговепрез последните години, от време на време достигайки солидни цени -прототип на компютър Apple-1от средата на 70-те години донесе $677 196.

Чехлите преди този момент бяха продадени единствено за 2000 $ на търг през 2016 година, показа Нолан.

Спечелилият търга не е желал името муда бъде разкрито. Офертата на второ място беше от евентуален покупател от Китай.

Това надалеч не е най-високата сума, която някой е платил за обувки на търг.

Nike Air Ships, носени от Майкъл Джордан през 1984 година, бяха продадени за1,47 милиона $ преди година.Черните Nike, носени от Кание Уест на Грами през 2008 година, бяхапродадени за 1,8 милиона долараминалата година.

Може би най-неотложният въпрос по отношение на чехлите, като се има поради, че аукционната къща отбелязва, че са „ мощно износени “ е: " миришат ли "?

Нолан отговори единствено, че те " миришат... на триумф ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР