Чехкинята Петра Квитова се класира за финала на Аустрелиън Оупън

...
Чехкинята Петра Квитова се класира за финала на Аустрелиън Оупън
Коментари Харесай

Петра Квитова е първата финалистка в Мелбърн

Чехкинята Петра Квитова се класира за финала на Аустрелиън Оупън за първи път в кариерата си, откакто победи Даниел Колинс от Съединени американски щати със 7-6(2), 6-0 в първия полуфинал от женската скица.

35-та в света Колинс бе сензацията на шампионата досега, като тя нямаше нито една победа в шампионати от Големия шлем, преди да пристигна в Мелбърн, като поредно победи Юлия Гьоргес, Сачия Викъри, Каролин Гарсия, Анжелик Кербер и Анастасия Павлюченкова, с цел да стигне полуфиналите. Днес обаче тя бе спряна от ужасно представящата се Квитова, за която това е първи край в Шлема от пет години насам.

Колинс първа стигна до пробив, с цел да поведе с 3-2 в първия сет, само че чехкинята го върна незабавно, след което се стигна до тайбрек, в който опитът на Квитова и оказа помощ, с цел да стигне до 7-2. Във втората част двукратната шампионка на Уимбълдън изцяло контролираше събитията и не даде нито един гейм на съперничката си, с цел да затвори мача след час и 34 минути игра.

„ Това значи толкоз доста за мен. Работя толкоз крепко, точно с цел да доближавам финали в Шлема и другите огромни шампионати. Най-накрая съумях да стигна до финала тук и ще му се насладя. Каквото и да стане, към този момент съм доста щастлива “, разяснява Квитова след дуела, който се игра под закрит покрив на „ Род Лейвър Арина “, поради рисковите жеги в Мелбърн.

Във финала на конкуренцията Квитова ще срещне чехкинята Каролина Плишкова или Наоми Осака от Япония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР