Чехкинята Петра Квитова, която е двукратна шампионка на Уимбълдън, се

...
Чехкинята Петра Квитова, която е двукратна шампионка на Уимбълдън, се
Коментари Харесай

Квитова започна с победа на Уимбълдън

Чехкинята Петра Квитова, която е двукратна шампионка на " Уимбълдън ", се класира за втория кръг на шампионата от Големия шлем, откакто се наложи над италианката Ясмин Паолини с 6:4, 6:7 (5), 6:1.

Квитова, която е сложено под номер 9 в схемата, победи Паолини и предходната година в шампионата още веднъж в три сета.

" Тя постоянно прави нещата доста сложни ", сподели чехкинята след триумфа си. " Никога не е елементарно при старта в шампионата, изключително като ни реалокираха на централния корт, друго беше. Но благодаря на покрива ", сподели още тя.
 Квитова се отхвърли от присъединяване в Ийстбърн поради изтощеност
Квитова се отхвърли от присъединяване в Ийстбърн поради изтощеност

Чехкинята няма да пази купата си

Петра Квитова приключи мача с 8 аса и 36 печеливши удара.

" Играх добре, сервирах по-добре от нормално. Това направи разликата ", счита Квитова. " Наистина съм удовлетворена от сервиса си, не изгубих нито един гейм, това е позитивно ", зарадва се тя.

33-годишната чехкиня ще се срещне във втория кръг против победителката от дуела сред беларуската Аляксандра Саснович и испанката Нурия Парисас Диа, който беше пресечен при 6:2 за тенисистката от Беларус.

Друга чехкиня - Каролина Плишкова, която е сложена на Откритото състезание на Англия под номер 18, изненадващо отстъпи на сръбкинята Наталия Стевановочи, която се наложи с 6:2, 6:3 за малко повече от час.

Американката Мадисън Кийс нямаше проблеми против британката Сони Картал - 6:0, 6:3.

Дона Векич от Хърватия, който е под номер 20 в схемата на шампионата, надигра на старта китайката Шуай Чжан с 6:2, 6:3. Тя ще играе във втория кръг против американката Слоун Стивънс, която се наложи в два чисти сета против Ребека Петерсон от Швеция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР