Чехкинята Естер Ледецка, записа изненадваща победа в супер гигантски слалом

...
Чехкинята Естер Ледецка, записа изненадваща победа в супер гигантски слалом
Коментари Харесай

Ледецка хвърли нова бомба в СК по ски алпийски дисциплини

Чехкинята Естер Ледецка, записа изненадваща победа в супер великански слалом годен за Световната купа по ски алпийски дисциплини, който се организира във Вал д‘Изер, Франция.

За изненадващата олимпийска шампионка в дисциплината от 2018 година, това е едвам втора победа в Семеен кодекс и първа такава в супер гигантския слалом. Предишната бе в първото втурване в Лейк Луис, Канада през декември 2019 година.

Четирикратната носителка на кристалния глобус в паралелните дисциплини в Семеен кодекс по сноуборд, направи следващото си фамозно втурване и мина подлото френско трасе за 1:24.64, с което приключи на единствено 0.03 пред победителката от петъчното втурване във Вал д‘Изер – Корин Зутер (Швейцария). Трета в днешния ден остана носителката на огромния бистър глобус за предишния сезон Федерика Бриньоне (Италия), която приключи на 0.35 от първото място.

За Бриньоне, днешният старт бе извънредно значим, защото след тежкото си рухване в петъчния старт тя пропусна вчерашното второ втурване поради натъртвания, само че сподели своята класа и записа най-хубавото показване за Скуадрата през днешния ден.

Тъй като това е първият старт в дисциплината супер великански слалом за сезон, челото в класирането за дребни глобус дава отговор на това от днешното съревнование. В борбата за огромния глобус лидер продължава да е Петра Влъхов (Словакия), която през днешния ден приключи на шеста позиция и добави нови 40 точки към своя актив. По този метод той набъбна на 465 и обезпечи преднина от 138 пред Мишел Гизин (Швейцария), до момента в който трета с 323 пункта е Марта Басино (Италия).

Следващият старт годен за Световната купа при дамите ще е дисциплината великански слалом в Земеринг, Австрия на 28 декември от 11:00 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР