Чехкинята Естер Ледецка спечели супергигантския слалом от Финалите на Световната

...
Чехкинята Естер Ледецка спечели супергигантския слалом от Финалите на Световната
Коментари Харесай

Ледецка спечели последния супергигантски слалом за сезона

Чехкинята Естер Ледецка завоюва супергигантския слалом от Финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Заалбах, Австрия.

Звездата на деня обаче бе швейцарката Лара Гут-Бехрами, която остана седма, само че това ѝ стигна, с цел да завоюва Малкия бистър глобус в дисциплината и да добави трета купа за сезона след Големия бистър глобус и този в гигантския слалом. В събота швейцарката ще опита да добави и трофея в спускането, като преди последното съревнование за сезона води с 19 точки пред италианката София Годжа.

Ледецка финишира за 1:15.94 минути и единствена от всички скиорки слезе под границата от 1:16 минути.

Втора на 0.28 секунди финишира италианката Федерика Бриньоне, норвежката Кайса Викхоф Лий остана трета на единствено две стотни от секундата зад Бриньоне.

Четвърта и пета се подредиха представителките на домакините от Австрия Щефани Фениер (+0.35 секунди) и Корнелия Хютер (+0.43 секунди). Германката Кира Вайдле добави шестицата с закъснение от 0.45 секунди.

Гут-Бехрами завърши на 0.52 секунди от Ледецка, само че още преди надпреварата тя знаеше, че място в топ 8 ще ѝ подсигурява Малкия бистър глобус в дисциплината за пети път в кариерата.

В класирането в дисциплината швейцарката приключи с 576 точки. Втора на 30 точки остана Бриньоне, а Корнелия Хютер е трета с 516 точки.

В генералното класиране преди спускането в събота първа още веднъж е Гут-Бехрами с 1716 точки, пред Бриньоне с 1552 и американката Микаела Шифрин с 1409 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР