Чехия затваря двете руски консулства в страната, както и своите

...
Чехия затваря двете руски консулства в страната, както и своите
Коментари Харесай

Чехия затваря руските консулства и своите в Русия, замразява издаването на визи за руснаци |

Чехия затваря двете съветски консулства в страната, както и своите в Русия след съветското нахлуване над Украйна.

Страната лишава разрешението за активността на консулствата в Карлови Вари и Бърно и стопира активността на личните си консулства в Санкт Петербург и Екатеринбург, съобщава Radio Prague International.

Чехия се затваря за съветски жители. Тя стопира приемането на заявки за визи от съветски жители, като се изключи стимулирани от филантропични аргументи.

Страната разгласи и проект за приемането на хиляди бежанци от Украйна.

Чешката република е подготвена за съкращения на доставките на нефт и природен газ, разгласи премиерът Петър Фиала след съветското нахлуване над Украйна.

Държавните водачи се причислиха към международните водачи, които осъдиха съветската инвация в Украйна. Правителството на Чехия прикани за доста по-сурови наказания против Русия. Президентът Милош Земан дефинира военната интервенция на съветския президент Путин като " закононарушение против мира " и съобщи, че съветският водач би трябвало да бъде спрян.

" В тези мрачни времена ми позволете да изразя дълбоката си взаимност и поддръжка... Ние стоим с Украйна и (нейния) народ ", сподели той. Само преди няколко дни той увери, че " руснаците не са луди и няма да атакуван Украйна ". Днес той призна, че е сбъркал и предвижда, че " ирационалното " решение на управлението на Руската федерация ще докара до жестоки провали за самата съветска страна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР