Чехия ще увеличи с около 30% - на 30 000

...
Чехия ще увеличи с около 30% - на 30 000
Коментари Харесай

Чехия увеличава числеността на въоръжените си сили

Чехия ще усили с към 30% - на 30 000 души - числеността на въоръжените си сили в околните 5 до 7 години, заяви през вчерашния ден в Бърно министърът на защитата Мартин Стропницки, представен от Агенция Франс Прес. В момента въоръжените сили на страната с 10,5-милионно население, член на НАТО от 1999 година, наброяват към 23 000 души.

" През идващите пет до седем години би трябвало да увеличим броя на военнослужещите си до 30 000 ", съобщи Стропницки на тържествена гала по връчване на дипломите на новия випуск от военното учебно заведение в Бърно - втория по величина чешки град. " Понастоящем чешката войска е измежду най-малобройните в Европа по отношение на броя на популацията си. Професиите, които се оферират, са доста разнородни. Нуждаем се както от хирурзи и водачи, по този начин и от водачи ", означи той.

Вчера министърът на защитата и финансовият министър Иван Пилни оповестиха, че разноските за защита последователно ще нарастват, с цел да доближат през 2020 година 1,4% от брутния вътрешен артикул. Сега Чехия отделя едвам 1% от своя Брутният вътрешен продукт за военни разноски, в случай, че НАТО изисква 2% от членовете си.

В понеделник чешкото държавно управление упълномощи покупката през идващите години на 80 бронирани автомобила от италианския производител " Ивеко " и още 62 бронетранспортьора " Титус " на френската компания " Некстер ", оборудвани с шасита на чешката компания " Татра ". Покупката възлиза на общо към 350 млн. евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР