Чехия се готви да плаща компенсации на пострадали от насилствена

...
Чехия се готви да плаща компенсации на пострадали от насилствена
Коментари Харесай

По 12 000 евро за насилствено стерилизирани жени от ромски произход в Чехия - изглежда скоро

Чехия се готви да заплаща обезщетения на потърпевши от насилствена дезинфекция дами от ромски генезис. За това оповестява Deutsche Welle, цитирайки нов законопроект в страната.
Всяка потърпевша ще получи сума в размер на към 12 000 евро. Сред вносителите на този законопроект е членката на партия Action of Dissatisfied Citizens (ANO) Хелена Валкова, народен представител в долната камара на чешкия парламент. По думите ѝ, Камарата на депутатите бързо приела законопроекта с болшинство от 77 депутати от общо 99, написа lenta.ru.
 Мексикански дами са били подложени на дезинфекция в бежански център в Съединени американски щати? Мексикански дами са били подложени на дезинфекция в бежански център в Съединени американски щати?
Властите в Мексико започнаха следствие, откакто се появиха твърдения, че няколко мексикански дами са били подложени на прочие..
" Това ми дава вяра, че законът може да признат до (парламентарните) избори (октомври 2021 г.) ", акцентира Валкова. Тя счита, че обезщетенията би трябвало да се изплатят колкото се може по-бързо, тъй като доста от дамите в този момент са на възраст сред 60 и 70 години.
Deutsche Welle припомня, че през 70 и 80 години на предишния век, хиляди ромски дами, живеещи в Чехия, са били стерилизирани принудително. Това се е случвало дори след разпада на социалистическа Чехословакия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР