Чехия победи следващия съперник на България в световните квалификации по

...
Чехия победи следващия съперник на България в световните квалификации по
Коментари Харесай

Чехия се измъкна в края срещу Русия

Чехия победи идващия противник на България в международните квалификации по баскетбол - Русия. В Пардубице домакините се измъкнаха с панер в самия завършек на дуела, маркиран от Томаш Саторански и оформил финалния резултат, който бе 80:78.

Именно Саторански бе най-хубав за спечелилите, завършвайки с 16 точки, 8 битки и 6 асистенции за 34 игрови минути. Гардът на Вашингтон Уизърдс наниза победните две точки за своя отбор 10 секунди преди сирената, а по-късно Алексей Швед имаше късмет да донесе триумфа на руснаците, само че стрелбата му не стигна до задачата.

Швед приключи с 16 точки и 7 асистенции за Русия, само че нямаше ден в стрелбата, реализирайки едвам 1/10 от тройката. За разлика от него Дмитри Хвостов бе на висота и завърши с 18 точки и 4 асистенции при успеваемост 6/7 от отдалеченост.

С този триумф чехите се изкачиха до второ място във краткотрайното класиране на група К с общ баланс 6-1, до момента в който руснаците са четвърти с 3-4. България също има 3 победи и 4 провали, само че е на пето място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР