Чехия очаква доставка на Спутник V. Това стана ясно от

...
Чехия очаква доставка на Спутник V. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Чехия готова да използва руската ваксина Спутник V?

Чехия чака доставка на " Спутник V ". Това стана ясно от думите на президента Милош Земан, съобщи ДПА. Земан съобщи по телевизия Си Ен Ен Прима Нюз през вчерашния ден, че се е обърнал непосредствено към президента Владимир Путин с молба имунизацията да бъде предоставена на страната му и разчита на скорошни доставки, написа.
" Ако вярно съм осведомен, молбата ми ще бъде задоволена ", сподели Земан. " Разбира се, ще ни би трябвало сертификация за приложимост, освен това не безусловно от Европейската организация по медикаментите ", добави той. Докато по думите на Земан за него би бил изцяло задоволителен документ от чешкия Държавен институт за надзор над медикаментите ", чешкият министър председател Андрей Бабиш неколкократно съобщи, че е належащо публично утвърждение от европейския орган.
 Положително мнение за успеваемостта и сигурността на съветската ваксина в Италия Положително мнение за успеваемостта и сигурността на съветската ваксина в Италия
Италианският нститут по инфекциозни заболявания, носещ името на Лацаро Спаланцани, даде свое положително мнение за успеваемостта и...
По-рано през вчерашния ден министерството на опазването на здравето заяви, че пандемията е взела към този момент 20 194 жертви в Чехия, като повече от 90 % от умрелите са били на възраст над 65 години. На 27 декември страната стартира имунизация, която до през вчерашния ден е обхванала 644 321 поданици. В Чехия се ползват препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР