Чехия обяви събота за ден на национален траур след масовата

...
Чехия обяви събота за ден на национален траур след масовата
Коментари Харесай

Ден на национален траур в Чехия в събота заради жертвите на Козак

Чехия разгласи събота за ден на народен печал след всеобщата пукотевица на 21 декември, при която бяха убити 14 души. Стрелецът също е мъртъв, премахнат е от полицията.

В четвъртък вечерта хората възпламениха свещи и оставиха цветя край мястото на стрелбата.

24-годишен студент Давид Козак откри огън в постройката на Карловия университет в центъра на Прага. Ранените са 25, от тях 10 са в тежко положение. Съобщено беше, че младежът е умъртвил татко си в близко градче преди да открие огън в университета.

Полицията ревизира дали стрелецът не е виновен и за ликвидиране от 15 декември – на мъж и двумесечната му щерка в гора край Прага.

Стрелбата в Карловия университет е почнала към 15 ч. локално време в четвъртък в постройката на Факултета по изкуства. Въоръженият мъж откри огън в коридорите и класните стаи на постройката.

Преподавателите и студентите използваха мебели, с цел да се барикадират в стаите. Драматични фрагменти, споделени в обществените медии, демонстрират хора, които са излезли на външен перваз, с цел да се предпазят. 

Стрелецът е бил студент в Карловия университет, не е имал престъпни прояви. Все още не е явен претекстът за стрелбата.

По първична информация офанзивата е била въодушевена от сходен случай в Русия - пукотевица в учебно заведение в съветския град Брянск.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР