Чехия и Румъния също ще въведат изискване за COVID-19 сертификат

...
Чехия и Румъния също ще въведат изискване за COVID-19 сертификат
Коментари Харесай

Чехия и Румъния също въвеждат изискване за зелен сертификат

Чехия и Румъния също ще вкарат условие за COVID-19 документ при влизане в публични здания, поради нараснал брой на инфектираните от вируса през последните дни, съобщи АП.

Румънският президент Клаус Йоанис предизвести, че страната се намира пред „ злополука “. В сряда в Румъния бяха регистрирани нови над 17 000 случая на заболяването, а 432 души починаха в границите на 24 часа след затруднения. Затова документите ще се изискват съвсем за всички действия, а маските стават наложителни – даже и на улицата. Румъния има 29% имунизирани.

В Чехия от 1 ноември ще се изисква представянето на документ при влизане в заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове. В страната тестванията, които се признават от документа, няма да бъдат плащани, в случай че не са със здравни потребности – т.е. при постъпване в болница да вземем за пример. По този метод чешкото държавно управление цели да подтиква повече хора да се имунизират. В Чехия делът на имунизираните е 56%. В момента в страната, в която живеят малко над 10 млн. души, има приети в болница с Коронавирус 620 души.

За съпоставяне в България делът на имунизираните е 20%, а приетите в болница с Коронавирус е 10 пъти по-голям, в сравнение с в Чехия – над 6000 души. По последни данни 87% от постъпилите в болница не са имунизирани.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР