Чехия експулсира 18 служители на руското посолство по подозрение, че

...
Чехия експулсира 18 служители на руското посолство по подозрение, че
Коментари Харесай

Москва ще отговори на фокусите на Чехия

Чехия експулсира 18 чиновници на съветското посолство по съмнение, че съветски разследващи служби са забъркани в детонациите в чешки боен склад през 2014 година Реакцията на Москва беше светкавична. „ Ще отговорим на дейностите на Чехия. Прага е изцяло наясно какво ще последва след сходни фокуси “, сподели Мария Захарова, представител на Министерство на външните работи.

Новината провокира плевел отзив и в самата Чехия. Лидерът на чешката опозиционна Гражданска демократическа партия Петър Фиала дефинира случилото се през 2014 година като " държавен тероризъм ". " Това беше явно военно нахлуване на наша суверенна територия ", сподели Иржи Шедиви, някогашен шеф на чешкия общоприет щаб. Той акцентира, че Прага е длъжна да отговори " уверено " на дейностите на Москва.

„ Чешкото решение е проява на поддръжка за последните американски наказания против Москва. Друга версия няма “, сподели Владислав Белов, заместник-директор на Института по Европа на Руската академия на науките. Според него, зад тези случаи стои желанието на Вашингтон да поддържа своя антируски курс посредством съгласувани дейности на " груповия Запад ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР