Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна

...
Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна
Коментари Харесай

Чехия е пратила на Украйна 89 танка, 226 бронирани машини, 6 системи за ПВО, 4 хеликоптера и боеприпаси за 1.8 млрд. долара - Свят

Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна през последната година, в това число 89 танка, и ще продължи да поддържа напъните за подкрепяне на Киев, съобщи премиерът на Чехия Петр Фиала, съобщи Ройтерс. 

Чешкият министър-председател говори след среща във Варшава на страни от източния фланг на НАТО с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който даде обещание да " отбрани всеки сантиметър от НАТО ", с цел да успокои съдружниците съвсем година откакто Русия нахлу в Украйна. Чехия беше един от първите и най-силни поддръжници на Киев, акцентира Ройтерс. 

Фиала съобщи, че страната му е изпратила 226 бойни и бронирани пехотни машини, 38 гаубици, 33 ракетни установки, шест системи за противовъздушна защита и четири хеликоптера.

" Благодарение на напъните на Чехия досега в Украйна са доставени стотици тежки военни транспортни средства и повече от милион ракети, противотанкови гранати, муниции с огромен диаметър на обща стойност към 1.8 милиарда $ ", заяви Фиала.

Чешкият премир посочи, че 1/4 от помощта е непосредствено от държавните и армейските магазини, до момента в който другата помощ е резултат от лицензи, издадени на производителите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР