Чехите избират депутати днес и утре на избори, на които

...
Чехите избират депутати днес и утре на избори, на които
Коментари Харесай

Чехия си избира депутати

Чехите избират депутати през днешния ден и на следващия ден на избори, на които се чака най-голяма поддръжка да получи популисткото придвижване АНО на милиардера Андрей Бабиш, заяви Ройтерс.

Страната се радва на бърз стопански напредък, уравновесен бюджет и ниска безработица, само че все пак социолозите предвиждат, че опозиционното придвижване ще получи към 25% поддръжка. Такъв резултат евентуално ще докара до съставянето на коалиция с ръководещите в този момент социалдемократи на премиера Бохуслав Соботка и центристите християндемократи.

Бабиш е сравняван с американския президент Доналд Тръмп поради антисистемните си послания и с някогашния италиански водач Силвио Берлускони поради притежаваните от него медии. Известен е с нападателния си жанр на преговаряне и скептичните си възгледи за евроинтеграцията.

Миграцията беше основна тематика в предизборната акция, макар съвсем цялостната липса на мигранти и бежанци в страната. Чешката република досега е приела единствено 12 бежанци, въпреки че Европейски Съюз желае от нея да одобри 1600 според квотната система за разселване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР