Чехът Иржи Лехечка е новият победител на тенис турнира в

...
Чехът Иржи Лехечка е новият победител на тенис турнира в
Коментари Харесай

Иржи Лехечка спечели титлата в Аделаида

Чехът Иржи Лехечка е новият победител на тенис шампионата в Аделаида АТП 250 с награден фонд 661 585 $, като се наложи на финала над британеца Джак Дрейпър с 4:6, 6:4, 6:3. Шампионският мач продължи 2 часа и 8 минути.

" Много е мъчно да кажа нещо в този момент, тъй като съм прекомерно прочувствен от първата си купа в Аделаида ", сподели след мача Лехечка. " Много съм разчувствуван. Искам да поздравя Джак и екипа му, тъй като бе наслаждение да го виждам на корта. Желая ти всичко най-хубаво през този сезон ", сподели чехът на противника си след триумфа.

Лехечка направи 34 печеливши удара в срещата против 24 на британеца, който игра край на Откритото състезание на София преди няколко месеца. Чехът съумя да се измъкне с помощта на сервиса си в петия гейм на третия сет, когато водеше с 3:1, само че изоставаше с 0:40.

Лехечка стана първия чех с победа в АТП Тура след Иржи Весели в Пуне през 2020 година. Той ще се изкачи с девет места в ранглистата и в понеделник ще е на рекордното си 23-о място в света.

Иржи Лехечка, който стигна до четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия през 2023, ще стартира шампионата с мач против испанеца Бернабе Сапата Мирайес.
 Ема Наваро победи в Хобарт
Ема Наваро победи в Хобарт

Американката победи Елизе Мертенс на финала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР