Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че вече е стар и

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че вече е стар и
Коментари Харесай

Аз съм стар, аз съм супер стар. Рамзан Кадиров обяви, че се оттегля от президентския пост в Чечения

Чеченският водач Рамзан Кадиров съобщи, че към този момент е остарял и разгласи желанието си да се отдръпна като глава на Чеченската република. Във видеообръщение от обичания си телефон президентът на Чечения не сложи съответни периоди, в които счита да осъществя желанието си. Кадиров описа, че е най-дълго изпълняващия функционалността на републикански началник водач и сподели, че би трябвало да си тръгне в точния момент, преди да са го изгонили. Най-вероятно Кадиров не е откровен, а зад така наречен му отдръпване има други проекти за самия него.

Според политолога Сергей Кисельов има две вероятни версии изказването за отдръпване на Рамзан Кадиров. Едната е „ отговор “ на федералния център, Москва, който не дава на Рамзан Ахматович повече компетенции, с изключение на тези да управлява 1/85 част от територията на Руската федерация. При това би трябвало да сме наясно, че той при никакви условия няма да остави без персоналния си надзор родната Чечения.

Втората допустима алтернатива е бъдещи нови задължения на Кадиров. Кисельов позволява, че Кадиров скоро може да стане основна фигура в „ спецоперация Z “ – командващ фронта. Разпространява се и версията, че може да стане генерал-губернатор на новите територии, окупираните райони на Украйна.

Политологът и началник на изследователския център „ Минченко кансалтинг “ Евгений Минченко допусна, че чеченският президент може да бъде назначен за специфичен представител на президента на Русия за взаимоотношение с ислямските страни. Като вероятен правоприемник на Кадиров на поста президент на Чечения Минченко сочи съветника му Руслан Еделгериев.

Според „ Медуза “ пък Кадиров може да оглави „ Росгвардия “.

Ето и изказването на Рамзан Кадиров:

Селям алейкум. Приветствам всички. Това съм аз, още веднъж с моя телефон. Ето какви работи в този момент. Сега разбрах, че съм най-големият дълголетник измежду всички глави на субектите (републиките в РФ, б. р.), преди всичко. Вече 15 години, откогато управлявам републиката. При нас, кавказците – чеченци имаме поговорка: Колкото и да е един посетител почитан, дълго чакан, в случай че си тръгне в точния момент, е още по-приятно. Затова аз мисля, че моето време също е пристигнало, до момента в който не са ме изгонили. Така че, такива работи, коства ми се, че към този момент съм остарял, в миналото бях млад, най-неопитният, и в този момент останах подобен некомпетентен, само че младостта си отпътува някъде, къде не знам. Такива работи. Вече започнахме да мислим за това. Ще се постараем да си отида в точния момент. Селям алейкум, Ахмат мощ!

В деня, в който Кадиров разгласи, че „ ще си върви “, стана ясно, че в Грозни е образуван нов 78-и мотострелкови полк, на който е обещано името „ Ахмат Хаджи Кадиров “. Полкът влиза в състава на 42-а мотострелкова дивизия и, считано от през днешния ден, военнослужещите му могат да пристъпят към пълноценно носене на воинската работа, написа самият Кадиров в Телеграм.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР