Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което

Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което ...

Рамзан Кадиров защити многоженството: Не аз разрешавам по 4 жени, а Всевишният.Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което е забранено в Руската федерация, като заяви, че то никога не е изчезвало в Чечения, "дори в епохата на СССР".
 
"Не съм аз този, който дава разрешение, Всевишният ни позволява да имаме четири жени. Винаги, дори в най-тежките времена на СССР, си вземахме втора, трета и четвърта съпруга. Невъзможно е да ни го забранят", обяви по телевизия "Россия-24", цитирана от БТА, чеченският лидер, който от 2007 г. управлява с желязна ръка малката мюсюлманска република в Кавказ.
 
Според Кадиров сключването на граждански брак в кметството служи единствено за подялбата на имуществото при развод. Той каза, че законът за гражданска регистрация на браковете има "коварни цели" и е първият признак, че между мъжа и жената липсва доверие. Законът е първа крачка за разрушаване на семейството, заяви той.
 
Баща на 10 деца само от една жена и на още две осиновени, Рамзан Кадиров вече защити полигамията в разрез с руския закон, който я забранява, тъй като, по думите му, "има повече жени, отколкото мъже. И всички те трябва да намерят мястото си в живота".
 
Същевременно чеченският президент опроверга слуховете, че в републиката се подготвят законодателни инициативи за въвеждане на многоженството и напомни, че "ние живеем в светска държава".
 
"Това не се обсъжда на законодателно равнище, но ако обичаш една жена - жени се и я издържай. Не казваме, че той (съпругът) е взел и четирите съпруги по реда на закона за гражданския брак и те са регистрирани. Наречете ги както искате, но по нашата религия тя е законна съпруга", поясни Кадиров.
 
Кадиров многократно е заявявал, че ислямският закон стои по-високо от "законите на Руската федерация".
 
През май 2015 г. той защити публично отразената широко в медиите женитба на свой вече женен приближен със 17-годишна чеченка, предизвикала многобройни критики в Русия.
 
В същото време Кадиров цял живот е споделял живота си само с една съпруга. С нея той се запознава още в училище. Медни Мусаевна, също като останалите чеченски съпруги, рядко се появява пред публика и почти не съпровожда съпруга си в неговите работни задачи. Въпреки това тя се ползва с голям авторитет сред жителите на Чечения.
 

Източник: blitz.bg