Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че скоро ще изпрати тримата

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че скоро ще изпрати тримата
Коментари Харесай

Курбан за Путин: Кадиров пращал непълнолетните си синове на фронта

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че скоро ще изпрати тримата си сина, на 14, 15 и 16 години, на фронта в Украйна, да се бият паралелно с съветските сили, заяви Би Би Си. Той е мощен покровител на съветския президент, въпреки че в последно време насочи леки рецензии към съветското военно командване и даже прикани да се намерения за приложимост на нуклеарно оръжие.

В обществените медии Кадиров писа, че един татко би трябвало да научи синовете си по какъв начин да пазят фамилията си, народа и родната земя. Не е ясно по какъв начин чеченският водач осъвместява концепцията да прати малолетните си синове на война с обстоятелството, че Русия е подписала контракт на Организация на обединените нации, който не разрешава намесването на деца под 18 години директно във военни дейности.

Използването на деца под 15 години във военни дейности пък се счита за военно закононарушение от Международния престъпен съд. Русия обаче не признава неговата пълномощия.

В дълъг пост в “Телеграм ” Кадирав изясни, че децата му са почнали военно образование още по-малки и към този момент е време да усетят същинска борба.  Така той отговарял и на тези празнодумци, които казвали, че обичаните хора на чеченският водач не вземат участие във войната. Кадиров разгласява и фрагменти със синовете си по време на образование.



Чеченският водач ръководи страната от 2007, когато бе посочен от Путин да я оглави. Оттогава там имаше непоклатимост след несполучливата 10-годишна война за самостоятелност. Кадиров обаче бе подложен на критика, че ръководи с стоманен пестник и позволява нарушавания на човешките права.

След съветските провали в областите на Харков и Донецк Кадиров насочи рецензии към военното управление. При загубата на Лиман той даже предложи да се обмисли използването на тактическо нуклеарно оръжие. От Кремъл му дадоха отговор, че такива решения не се вземат прочувствено.

 

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР