Чеченският лидер Рамзан Кадиров може да последва съдбата на шефа

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров може да последва съдбата на шефа
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров е следващият Евгений Пригожин?

" Чеченският водач Рамзан Кадиров може да последва ориста на шефа на съветската частна военна компания " Вагнер " ", съобщи украинската медия УНИАН.

Според някогашния народен представител в Държавната дума (долната камара на Народното събрание в Москва) Генадий Гудков: Ликвидирането на Пригожин демонстрира, че в Кремъл се води битка сред разнообразни групировки. Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През към този момент не може да е съдия, само че към момента управлява ситуацията, като употребява тактиката " Разделяй и владей ".

" В хода на битката най-вероятната последваща цел на стопанина на Кремъл е водачът на Чечения. Кадиров към този момент се усеща мощен. Той има частна войска (подразделението " Ахмат ", което е официално под управлението на Министерство на вътрешните работи, само че в действителност е командвано от Кадиров). Ръководителят на кавказката република към този момент е рисков фактор за съветската страна. Той има капацитета да се изправи против Кремъл ", добави Гудков и съобщи, че не се наема да каже дали Кадиров ще повтори похода на Пригожин.

" Ако преди началото на пълномощабната война в Украйна (24 февруари 2022 г.) водачът на Чечения извършваше незаконната си активност (изнудване, грабежи, изнасилвания и други) единствено във ръководената от него република, то в този момент неговите подчинени работят със същите способи и в Москва, и в окупираните украински територии. Това породи недоловолство против Кадиров ", сподели още някогашният законодател.

" Така че в случай че Путин реши да отстрани опасността " Кадиров ", той ще получи поддръжка. Тя ще пристигна освен от съперници на кавказкия водач в Москва, само че и от елементарните поданици в самостоятелната република. На доста хора в Чечения им омръзна от незаконния режим на Кадиров и от раздаването на доходоносни постове на хора от неговия жанр ", добави опозиционерът.  

Коментирайки гибелта на Пригожин, Гудков съобщи: Путин не действаше като държавен глава, а като мафиотски необут. Свалянето на самолета на 23 август бе сигнал към недоволните от президента. " Внимавайте! Може да последвате водача на " Вагнер! ".

" Смъртта на шефа на наемниците евентуално ще дестабилизира армията. Много високопоставени военни харесват Пригожин, тъй като той споделяше доста правилни неща ", сподели още някогашният народен представител.

Гудков (роден в град Коломна, Московска област, през 1956 г.) е работил от 1982 до 1993 година в КГБ  (Комитет государственной сигурности – Комитет за държавна сигурност) и достигнал до чин майор. През 90-те той е бил притежател на няколко охранителни компании.

Гудков от 1997 до 2001 година е бил член на консултативния съвет към шефа на ФСС (наследничката на КГБ).

Гудков бе народен представител в Държавната дума (долната камара на съветския парламент) от 2001 до 2012 година Имунитетът му бе снет поради обвинявания в пране на пари и противозаконна комерсиална активност, отправени от българския жител Ивайло Зартов.

Последният бе наказан у нас на 9 години затвор за заграбване на непознати средства в изключително огромни размери и занемареност, довела до огромни финансови загуби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР