Чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев стигна до финала при

...
Чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев стигна до финала при
Коментари Харесай

Убедителни победи за националите по борба в Сливен

Чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев стигна до финала при 74-килограмовите на държавното състезание по свободна битка в Сливен. Националът записа 3 победи, като не даде нито точка на противниците си. И трите срещи завоюва с механически туш от по 10:0 против Никола Темов, Сава Иванов и Михаил Янев. За купата на следващия ден Умарпашаев ще спори с младия ни гений Джамал Али, трети от европейското за юноши.

Али получи българско поданство в навечерието на мондиал 2017 през август, а този сезон стартира чудесно. На мощния шампионат " Тахти къп “ в Иран преди седмица ликува с купата.

Националът Филип Новачков, който живее в Съединени американски щати, пък доближи финала при 65-килограмовите също с 3 победи - туш против Андрей Сикачов, 10:0 против Димитър Стоянов и още веднъж туш против Димитър Иванов. За купата Новачков ще се бори с Димитър Миленков. При 70-килограмовите Мирослав Киров, бронзов медалист от Евро 2014, е на край също с три безапелационни победи - 10:0 против Христо Стоянов и Живко Атанасов и 6:3 против Елвин Велиев. В решителния конфликт той ще срещне Михаил Георгиев. При най-леките надареният Микяй Наим, сребърен медалист от международното до 23 година също е на край без да даде и точка. Той съкруши с механически туш от по 10:0 Цветан Мустафов, Кристиян Пеев и Виктор Терзи и на следващия ден ще се бори с Иван Замфиров.

Макар и на 38 години ветеранът Димитър Кумчев проби да решителния конфликт за трофея при най-тежките до 125 кг. В последния миг присъединяване отхвърли опитният Михаил Ганев, който още не е изцяло възобновен след контузия.

Битките в зала “Васил Левски” бяха изгледани от почетния президент на федерацията Валентин Йорданов и ръководителя Христо Маринов.

Надпреварата е по новите правила, като битките са в двудневен формат. Преди срещите към този момент наложително състезателите минават кантар. Финалите са на следващия ден от 11 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР