Че плодовете и зеленчуците са полезни, надали има нужда да

...
Че плодовете и зеленчуците са полезни, надали има нужда да
Коментари Харесай

Как плодовете и зеленчуците ни правят щастливи

Че плодовете и зеленчуците са потребни, едва ли има потребност да повтаряме за стотен път. Скорошно проучване на китайски учени извежда на напред във времето една от многото изгоди на честата им консумация. И тя свързва по забавен метод флората в стомаха с това, което се случва в главата.

Напоследък станаха много настоящи всевъзможни хранителни добавки, съдържащи в себе си пробиотици. Тяхната концепция е балансиране и нормализиране на стомашната и чревна флора след банкет на антибиотици, прекарани болести, съществуване на стомашни разтройства или просто по този начин, профилактично.
 Снимка 424678

Както евентуално се досещаме и сами, можем да минем и без тези хапчета от аптеката, а да си набавим по този начин скъпоценните субстанции с храната. Честата консумация на плодове и зеленчуци се оказва най-хубавият метод да подпомогнем " положителните бактерии " в стомаха си.

Различни проучвания, извършени до този миг, потвърждават характерна връзка сред стомаха и мозъка. И тя не се показва единствено в изказванието, че любовта на мъжа минава през стомаха.
 Пробиотиците може би не са безобидни
Пробиотиците може би не са безобидни

Влияят ли и на съзнанието ни

Милионите бактерии, които се намират там, оказват въздействие на разнообразни елементи от мозъка. Чревно-мозъчната ос, формирана от невронни и химически връзки, е повода да се твърди, че уравновесената чревна и стомашна флора внася баланс и в мислите и възприятията ни , написа Science Daily.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР