Че медиите имат власт - не е тайна. Пресечната точка

...
Че медиите имат власт - не е тайна. Пресечната точка
Коментари Харесай

Истории зад датата: На 8 април „Таймс Скуеър“ полчучава името си

Че медиите имат власт - не е загадка. Пресечната точка на „ Бродуей “ и „ Седмо Авеню “ в Ню Йорк на днешната дата през 1904 година се снабдява с името „ Таймс Скуеър “.

Известният площад несъмнено е едно от най-пиковите и оживени места в Ню Йорк, които назовават " кръстовището на света " или център на Вселената. Цветно, изпъстрено с великански рекламни пана и място, което в никакъв случай не спи. Площадът е една от най-натоварените пешеходни зони в света, цялостна с хора, таксита и коли.

На територията на „ Таймс Скуеър “ са ситуирани театри, кина и заведения... И редакцията на вестник " Ню Йорк Таймс ", която при започване на 20 век се преместила на нова локация. А тя пък сменила името си от „ Лонгакър “ на „ Таймс Скуеър “ по името на известният ежедневник. Дори тези, които в никакъв случай не са били в Ню Йорк, най-вероятно имат визия за „ Таймс Скуеър “, с помощта на множеството филми и новинарски репортажи - отдадени на цветното кътче земя.

Къде е раят на земята?

Ако се опитаме да отгатнем по какъв начин наподобява парадайса на земята – то може да го потърсим в Хърватия, Плитвичките езера – кристално чисти езера, водопади и превъзходни цветове, дело на създателя. Защо ги загатвам през днешния ден - На 8 април 1949 година Плитвичките езера са оповестени за народен парк. Той е един от най-старите и най-големи национални паркове в страната. През 1979 година мястото е включено в регистъра на ЮНЕСКО за международно завещание.

Названието " Плитвице " пък е записано за пръв път още през 1777 година от локален духовник. Името идва от думите " – " плитчина " или " плитвак " - поради естествените явления, които формирали езерата - водата е променяла варовика и по тази метод пейзажа на региона, наситена с плитки басейни.

Друго тъкмо изложение на парка е, че е неповторим образец за физично-биохимична лаборатория навън. Езерата са резултат от сливането на няколко потока и подземни карстови реки, които образуват невероятна гледка.16 езера, които с каскади и 92 водопада се преливат едно в друго.

До 1958 година регионът е бил непроходим и до езерата се достигало само през горски просеки. Поради тази причина броят на посетителите тогава бил дребен. А през днешния ден притегля към 4000 гости на ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР