Че грижата за зъбите ни е ежедневна необходимост, едва ли

...
Че грижата за зъбите ни е ежедневна необходимост, едва ли
Коментари Харесай

10 неочаквани приложения на пастата за зъби за дома

Че грижата за зъбите ни е ежедневна нужда, надали може да се спори. Оказва се обаче, че тубичката с паста за зъби, която имаме вкъщи, може да ни свърши доста повече работа от това просто да почиства зъбите ни и да защищава от появяването на кариеси. С нея можем да се развихрим из къщата и да лъснем до искра напълно неподозирани предмети и кътчета.
 Твърдият сапун и пет непредвидени метода, по които можем да го употребяваме вкъщи
5 непредвидени приложения на сапуна за дома

Повече от просто почистващо средство

Ето 10 непредвидени метода, по които да използваме пастата за зъби вкъщи.

Да премахнем миризмата от бутилки, термоси, даже и ръцете си

Когато бебешките шишета или пък наши чаши и термоси с времето стартират да отделят неприятна миризма, на помощ идва тубичката с паста. Нужно е единствено да нанесем малко количество от пастата за зъби, да потъркаме с гъба и да изплакнем съда, с цел да заблести той още веднъж и заухае свежо.
 Снимка 579236

А в случай че пък сме рязали лук или чесън и не можем да се отървем от острата миризма по ръцете си със сапун, по-ефективно ще е да я отмием с паста за зъби.

Да премахнем драскотини и замърсявания по гумени маратонки

За да почистим гумената част на спортните си обувки, още веднъж от изгода ще ни е тубичката с паста. Въоръжаваме се и със остаряла четка за зъби и с нея разтъркваме по драскотините и замърсяванията с малко паста, която обаче не трябва да е с гел консистенция.
 Снимка 579237

Оставяме да подейства за 10-ина минути и по-късно избърсваме с влажна забрадка. В случай че е належащо, може да ни се наложи да повторим процедурата.

Да върнем блясъка на среброто

За тази цел още веднъж е добре вкъщи да имаме паста с друга от гел консистенция. Ще ни свърши чудесна работа против потъмняло сребро. Нанасяме малко количество върху приборите ни да вземем за пример, навлажняваме ги леко и потъркваме отново с познатото не към този момент средство - четката за зъби.
 Снимка 579238

Друг вид е след нанасянето на пастата, да оставим тя да подейства за пет до 10 минути и тогава да избършем приборите с микрофибърна забрадка и да ги изплакнем.

Да закачим елементарно картините вкъщи

Тази хитрост ни изненада най-вече. Когато не ни се занимава да означаваме с молив къде желаеме да закачим картина или фотография, можем просто да сложим малко паста за зъби на закачалката на рамката откъм гърба и да притиснем към стената.
 Снимка 579239

Така отпечатъкът ще ни покаже мястото, на което да забием пирона, с цел да окачим определеното от нас създание.

Да премахнем дребни драскотини от калъфа си за телефон

Най-неприятно е, когато изпуснем телефона си и той падне с екрана надолу. Тогава е евентуално дисплеят му да се напука, само че чак в такива обстановки пастата за зъби е безсилна.
 Снимка 579240

Може да ни помогне обаче при положение, че по калъфа има драскотини. Нанасяме малко количество от нея с пръст или памучен тампон, избърсваме и измежду това пластмасовите калъфи наподобяват съвсем като нови.

Да се отървем от петна от кафе и вода върху повърхности

Някак има логичност, че същото вещество, което отстранява тъмните петна от зъбите ни, има способността да прави същото и с повърхностите у дома, като да вземем за пример с дървените и керамичните.

От отпечатъците, които оставят разлято кафе или вода, можем да се отървем единствено с избърсване с леко навлажнена забрадка и малко паста за зъби върху нея.
 Снимка 579241

Същият този способ умерено може да използван и за вътрешността на чашите, които постоянно се зацапват от по-тъмни питиета.

Да почистим ютията

Пастата за зъби прави чудеса, ако по нагорещяващата се част на ютията ни са почнали да се натрупват минерални замърсявания и да се появяват тъмни петна.

За да използван съвета, който следва да разбираем, би трябвало да се уверим, че ютията е изключена от контакт и не е топла. Следва същинската част по почистването, което е много елементарно.
 Снимка 579242

Нанасяме бяла паста за зъби, която не е с гел консистенция, върху замърсяванията и малко измежду това избърсваме с чиста забрадка. После пълним резервоара с вода, включваме ютията в контакт и както сме я сложили отвесно върху остаряла забрадка или парцал, я включваме на режим пара. Изчакваме пет минути, изключваме уреда (и от захранването), оставяме да изстине и още веднъж забърсваме нагорещяващата се част с чиста забрадка.

Да облекчим сърбежа

Ще ни е от изгода да имаме тубичка паста на разположение в моментите, когато се появи малко кожно неспокойствие, като да вземем за пример от захапване на насекомо.
 Снимка 579243

Обяснението за какво пастата за зъби съумява да облекчи сърбежа звучи много разумно. Малко количество от нея върху наранена от захапване част извлича сърбящото вещество, до момента в който засъхва по кожата ни. Ментолът, който се съдържа в множеството пасти, пък работи както леда - охлаждащо и облекчаващо неприятното възприятие на сърбеж.

Да почистим градинските мебели

Следният съвет идва таман в точния момент за летния сезон, на който към този момент се любуваме. В случай че имаме дървени столове в градината и по тях към този момент са се понатрупали нечистотия и плесен, още веднъж може да прибегнем до пастата за зъби.
 Снимка 579244

Нанасяме количество от нея върху влажна забрадка и ги забърсваме. Е, няма по какъв начин да чакаме, че ще ги върнем към типа, в който са били, когато сме си купували градинските мебели, само че несъмнено ще наподобяват в по-добро положение.

Да премахнем забележимите следи от леки драскотини по колата

Тук е значимо да отбележим, че става въпрос за леки драскотини по колата - такива, които не са проникнали под горното покритие. Пастата за зъби оказва помощ да премахнем забележимите следи от леки драскотини.
 Снимка 579245

И в случай че ни се наложи да се борим с тях, вземаме мека, суха забрадка, върху която нанасяме малко количество паста за зъби и с кръгови придвижвания, без да натискаме, прилагаме един тип полираща грижа за повърхността.
 Активен въглен, паста за зъби и до каква степен ефикасен и безвреден е той за емайла
Да заложим ли на черно за бели зъби

Идеята може да не е толкоз добра

А има и метод, по който да разберем дали драскотината е прекомерно дълбока. Ако нокътят ни се захваща в нея, значи съветът с пастата за зъби, за жалост, няма да е ефикасен, написа Lifehacker.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР