Чаят от коноп е една от най-здравословните напитки на планетата.

...
Чаят от коноп е една от най-здравословните напитки на планетата.
Коментари Харесай

5 ползи от пиенето на чай от коноп

Чаят от коноп е една от най-здравословните питиета на планетата. Той съдържа витамини, хранителни субстанции и антиоксиданти. Може да бъде употребяван за всичко - от утринно гадене след прeпиване до стрес. Съвременните проучвания ни дават доста по-добра визия за това по какъв начин той може да усъвършенства здравето ни. Ето кои са невероятните изгоди от пиенето на чай от коноп:

1. Намалява хроничната болежка
Чаят от коноп е съвършен за облекчение на болката. Всъщност, това е една от главните аргументи, заради които хората избират да го употребяват. Активните съставки в растението се всмукват през храносмилателната система и черния дроб.
Действието му се усеща сред 30-90 минути след консумация. Ефектът нормално продължава към 4-8 часа, като най-силно се усеща в продължение на 2-3 часа.
Поради постепенно настоящите, само че дълготрайни резултати, чаят, съдържащ коноп, може да бъде изключително потребен за хора с хронични болести като рак, СПИН, множествена склероза и ревматоиден артрит. Една чаша чай обезпечава продължително облекчение на болката. Препоръчително е да се употребява на празен корем.

2. Облекчава тревогата и депресията
Тревогата и депресията са измежду най-често срещаните и публикувани болести в наше време. В международен мащаб се прави оценка, че 350 милиона души страдат от меланхолия, а един на всеки тринадесет души по света страда от безпокойствие. Всъщност тревожните разстройства са най-често срещаните психологични болести в Западния свят.
Тези резултати могат да се обяснят частично с многочислените съставни елементи на конопа. Той съдържа антиоксиданти, които оказват помощ за възобновяване на клетките и защищават ДНК-то от увреждане. Също по този начин има мощен противовъзпалителен резултат, който защищава от оток на мозъка. Възпаленията на мозъка са водеща причина за меланхолия и тревога. Чрез понижаване на възпалението конопът разрешава на мозъка да се излекува и да преодолее вредите от напрежението.
Консумирането на чай от коноп е доста по-лек и щадящ метод за лекуване, в сравнение с със синтетични лекарства.

3. Подобрява здравето на белите дробове
Знаете ли, че конопът в действителност усилва, а не инхибира действието на белия дроб? За разлика от тютюна, конопът работи по-скоро като бронходилататор, в сравнение с като бронхоконстриктор. С други думи, конопът в действителност понижава устойчивостта в респираторния път и усилва въздушния поток.

4. Силно усъвършенства здравето на сърцето
Редовните извършения и здравословната диета предотвратяват доста форми на сърдечни болести. Чаят от коноп обаче може доста да ускори резултата им. Според изследване, оповестено в списание Pharmacological Research, канабиноидите намаляват кръвното налягане и усъвършенстват кръвообращението в човешките тъкани. По създание съединенията в конопа отварят артериите, като ги кара да се провиснал и разширят. Това е значимо, защото високото кръвно налягане и блокираните артерии предизвикват инфаркт и сърдечни болести.

5. Облекчава признаците на гадене
Гаденето е признак, обвързван с няколко съществени болести. Много хора, изключително тези, които се подлагат на химиотерапия, постоянно изпитват гадене. Активното вещество в конопа, CBD, е потвърдено, че облекчава гаденето, подтиква апетита и е щадящо за стомаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР