Чай на закуска, шепа зеленчуци на обяд и чаша вино

...
Чай на закуска, шепа зеленчуци на обяд и чаша вино
Коментари Харесай

Чай на закуска, шепа зеленчуци на обяд и чаша вино вечер предпазват от деменция

Чай на закуска, шепа зеленчуци на обяд и чаша вино вечер защищават от деменция, оповестява Дейли мейл. Това се дължи на флавонолите, съдържащи се в тези артикули. 

Учени от медицинския център „ Ръш “ в Чикаго са следили 1000 души над 80 години в продължение на 7 години. Участниците са давали информация за храненето си и паралелно с това са попълвали когнитивни проби. Никой от следените пациенти не е бил с деменция. Общото сред тях се е оказало храненето. 

Средният банкет на флавоноли е бил 10 мг дневно. Най-ниската консумация била в границите на 5 мг – еквивалентът на дребна купа листни зеленчуци или три-четири чаши чай. 

Консумиращите кейл, фасул, спанак, броколи и чай имат най-ниските равнища на когнитивни нарушавания. Но и тези, които обичат домати, ябълки, вино и портокали могат да избегнат риска от деменция, написа Българска телеграфна агенция. Томас Холанд, който е измежду създателите на изследването, сподели: „ Вълнуващо е да разберем, че диетата може да предотврати упадъка. Бих желал хората да схванат, че в никакъв случай не е прекомерно рано или прекомерно късно да създадат здравословни промени в метода си на живот. “ 

Според данните от 2016 година 8,5 % от хората над 65 години в Съединени американски щати страдат от когнитивни нарушавания. 

Резултатите са оповестени в сп. Neurology.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР