Чатовете и записът, пуснати от главния прокурор Иван Гешев с

...
Чатовете и записът, пуснати от главния прокурор Иван Гешев с
Коментари Харесай

Йордан Стоев, ВСС: Записът и чатът, пуснати от Иван Гешев, са манипулирани

Чатовете и записът, пуснати от основния прокурор Иван Гешев с мен, са манипулирани. Части от писмената връзка липсват. Това сподели преди съвещанието на Висшия правосъден съвет членът му Йордан Стоев и уточни, че не той е на записа.

Стоев изясни, че по случая към този момент е стартирана инспекция в Софийската градска прокуратура и там ще каже всичко. Категорично отхвърли да е търсил Гешев, изясни, че основният прокурор го е поканил на посетители.

Записът не е юридически от мен, по какъв начин си представяте, че ще направя сходно нещо и по-късно ще го дам на една жена пред Съдебната палата, с цел да го даде на Гешев, сподели още Стоев.

Обясни, че той, Калина Чапкънова и Георги Кузманов са призовани за разпит във Върховната касационна прокуратура. Посочи, че това е нарушаване, тъй като тя е директно подчинена на основния прокурор и актовете там не могат да се апелират. Нарече разпитите „ обикновен опит за заплашване “.

Запитан от „ 24 часа “ дали поради публикуваните чатове от Гешев, Стоев ще внесе ново искане за отстраняването на основния прокурор, членът на Висш съдебен съвет сподели, че ще реши. Магистратът има два импортирани сигнала против основния прокурор. Единият е поради наличието на израелския специалист на огледа на атентата против обвинител номер 1. Другият е поради фразата „ политическия отпадък “.

На съвещанието през днешния ден ще се прегледа първото искане./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР