ChatGPT вече е забранен в Италия.Органите за защита на данните

...
ChatGPT вече е забранен в Италия.Органите за защита на данните
Коментари Харесай

Италия забрани употребата на ChatGPT

ChatGPT към този момент е неразрешен в Италия.

Органите за отбрана на данните в страната обявиха, че услугата AI ще бъде блокирана и разследвана заради опасения за поверителността.

Системата няма уместно правно съображение да събира персонална информация за хората, които я употребяват, показва италианската организация. Тези данни се събират, с цел да оказват помощ за образованието на логаритъма, който зарежда отговорите на ChatGPT.

Властите също по този начин упрекнаха OpenAI, че не е проверила възрастта на своите консуматори на ChatGPT и не е наложила вярно разпоредбите за лица под 13 години. Тези млади консуматори биха могли евентуално да бъдат изложени на „ несъответствуващи отговори “ от чатбота, като се има поради тяхната относителна липса на развиване, настояват управляващите.

Решението на Италия пристигна дни откакто редица специалисти приканиха за прекъсване на създаването на нови системи, на фона на опасения, че бързането за основаване на нови принадлежности за изкуствен интелект може да бъде рисково.

Европейската потребителска организация BEUC също прикани за следствие от Европейски Съюз и националните управляващи, като уточни съответно неналичието на регулация за ChatGPT и други системи и евентуални проблеми с поверителността. Оттам приканиха за неотложно следствие „ на рисковете от ChatGPT и сходни чатботове за европейските консуматори “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР