ChatGPT ще се превърне в двигател на по-нататъшния растеж на

...
ChatGPT ще се превърне в двигател на по-нататъшния растеж на
Коментари Харесай

Microsoft се очертава като следващата компания с капитализация $3 трлн.


ChatGPT ще се трансформира в мотор на по-нататъшния напредък на Microsoft 
(снимка: CC0 Public Domain)

Анализатори предвиждат, че пазарната капитализация на Microsoft ще доближи 3 трилиона $ в близка вероятност. По-рано тази година трилионната преграда беше преодоляна от Apple.  

Данните на Nasdaq демонстрират, че към 6 юли 2023 година цената на една акция на Microsoft е малко над $340, а пазарната капитализация на ИТ колоса от Редмънд е $2,51 трилиона. От началото на годината тези стойности са нарастнали с над 41%. 

Дан Айвс, анализатор от Wedbush, счита, че капитализацията на Microsoft ще надвиши 3 трилиона $ при започване на 2024 година Според специалиста, невронната мрежа ChatGPT ще се трансформира в мотор на по-нататъшния напредък на Microsoft и главно конкурентно преимущество на компанията в битката за пазара на изкуствен интелект, който съгласно него ще доближи 800 милиарда $ през идващото десетилетие. 
още по темата
В началото на 2023 година Microsoft разгласи нова, многогодишна инвестиция в разработчика на AI бота ChatGPT – компанията OpenAI. Microsoft не назова съответна сума на вложенията. Според Bloomberg и Semafor, става въпрос за 10 милиарда $. 

Един образец за ефикасна интеграция на изкуствения разсъдък в продуктите на Microsoft е поддръжката на невронната мрежа OpenAI GPT4 в търсачката Bing. След тази интеграция Bing стартира да се радва на още по-голяма известност със 100 милиона дейни консуматори на ден. Това дава визия за успеваемостта на технологиите за изкуствен интелект, създадени от OpenAI и интегрирани от Microsoft. 

Технологиите за изкуствен интелект се развиват бързо. Тази пролет AI направи първокласен скок напред: излезе нова версия на ChatGPT, която се научи да генерира текстове до 25 хиляди думи, да разказва изображения и даже сполучливо устоя адвокатски изпит. В света се следи невиждан интерес към AI технологията. Има стотици разнообразни услуги, в които са вградени функционалности на изуствен разсъдък. 

За бизнеса потреблението на AI се трансформира в нужда, конкурентно преимущество. С негова помощ фирмите усъвършенстват бизнес процесите, качеството на продуктите и услугите, усъвършенстват разноските и усилват облагите. Сега решенията, употребяващи AI, се употребяват необятно в търговията на дребно, ИТ и финансите, логистиката и производството. 

Дан Айвс счита, че предстоящите спомагателни разноски на компаниите за внедряване на AI може да са обилни, даже за огромна технология като Microsoft. Възможностите за монетизация, свързани с внедряването на изкуствен интелект и ChatGPT в облака, са късмет за трансформиране на цялата промишленост с Microsoft отпред, заключава специалистът. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР