ChatGPT ще се предлага в модели на VW с електрическо

...
ChatGPT ще се предлага в модели на VW с електрическо
Коментари Харесай

CES 2024: Volkswagen интегрира ChatGPT в колите


ChatGPT ще се предлага в модели на VW с електрическо и ДВГ задвижване
(снимка: Volkswagen)

Германският производител на коли Volkswagen разгласи на CES 2024 в Лас Вегас нова функционалност, създадена в партньорство с софтуерната компания Cerence. Текущите модели на групата, създадени на платформите MEB и MQB evo, които употребяват гласовия помощник IDA, към този момент имат достъп до автоматизирана интеграция на AI помощника ChatGPT посредством Cerence Chat Pro.

На ревюто Volkswagen показа първия си автомобил с ChatGPT, интегриран в гласовия помощник IDA. В бъдеще клиентите на компанията ще получат достъп до възходяща база данни с изкуствен интелект във всички модели на Volkswagen, оборудвани с гласовия помощник IDA, и до тествано наличие, което да им се чете, до момента в който карат.

Cerence Chat Pro, създаден от софтуерния сътрудник Cerence Inc., е в основата на новата функционалност за ChatGPT интеграция. Volkswagen се обрисува като първият от всеобщите автомобилни марки, който ще предлага Chat GPT като общоприетоо съоръжение от второто тримесечие на 2024 година в доста модели от серийното си произвеждане.

Новият чатбот се предлага в комбиниране с последното потомство инфотеймънт система при изцяло електрическите ID.7, ID.4, ID.5, ID.3 и стандартните напълно актуализирани Tiguan и Passat, както и фейслифта на Golf.
още по темата
При задействан Cerence Chat Pro, консолидираното на ChatGPT в бекенда на гласовия помощник на Volkswagen предлага голям брой нови благоприятни условия, които надвишават предходния гласов надзор. Например, гласовият помощник IDA може да се употребява за управление на инфотеймънт системата, навигацията и климатичната апаратура или да дава отговор на общообразователни въпроси.

В бъдеще AI ще обезпечава спомагателна информация и отговор на въпроси, които надвишават обикновените команди. Това може да бъде потребно на доста равнища по време на шофиране: обогатяване на диалози, изясняване на въпроси, взаимоотношение на подсъзнателен език, приемане на характерна за транспортното средство информация и доста повече – напълно без ръце, оповестиха от компанията.

Нищо не се трансформира за лидера с интеграцията на ChatGPT. Няма потребност от основаване на нов акаунт, инсталиране на ново приложение или активиране на ChatGPT: гласовият помощник се задейства със “Здравей, ИДА ” или с натискане на бутона на кормилото.

IDA автоматизирано приоретизира дали би трябвало да се извърши функционалност на транспортното средство, да търси дестинация или да направи промяна в температурата. Ако системата на Volkswagen не може да извърши заданието, то се препраща анонимно на AI, който дава отговор с непосредствен до гласовия помощник на Volkswagen тон.

ChatGPT не получава достъп до данните на автомобила; въпросите, както и отговорите биват изтрити незабавно, с цел да се подсигурява най-високо равнище на отбрана на персоналните данни, увериха от автомобилния колос.

Целият развой се фасилитира от Cerence Chat Pro, който употребява голям брой източници, в това число ChatGPT, с цел да даде опция на IDA да даде точни и подобаващи отговори на съвсем всяко питане. Функцията също дава приоритет на сигурността и безпроблемната интеграция с безбройните благоприятни условия на IDA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР