ChatGPT показва значителна способност за разбиране и изразяване на емоции,

...
ChatGPT показва значителна способност за разбиране и изразяване на емоции,
Коментари Харесай

ChatGPT надмина средностатическия човек по емоционална интелигентност

ChatGPT демонстрира забележителна дарба за схващане и изложение на страсти, надминавайки общото население в тестванията за прочувствена осъзнатост. Със своите благоприятни условия платформата за изкуствен интелект ChatGPT има капацитет за потребление в когнитивното образование на хора с увреждания на прочувствената осъзнатост, както и в психиатричната диагностика и оценка.

Това излиза наяве от последното изследване на доктор Зоар Елиозеф, учител по логика на психиката в Имперския лицей в Лондон и в колежа " Макс Щерн " в Израел, съобщи Neuroscience News.

В изследването на доктор Елиозеф е употребена скалата за равнище на прочувствена осъзнатост, с цел да се оценят реакциите на ChatGPT на разнообразни сюжети, като се съпоставят резултатите му с нормите на общото население. Чатботът с изкуствен интелект не само надминава междинните стойности за хората, само че и демонстрира видимо усъвършенстване с течение на времето.

Според резултатите ChatGPT може да бъде скъп инструмент в когнитивното образование на клинични популации с нарушавания в прочувствената осъзнатост и в улеснението на психиатричната диагностика и оценка. Това изследване освен показва, че ChatGPT е кадърен да генерира контекстуално точни прочувствени отговори, само че и че представянето му доста се усъвършенства с течение на времето. Тази дарба може да има дълбоки теоретични и клинични последствия.

Например ChatGPT може да бъде включен в стратегии за когнитивно образование на пациенти с увреждания на прочувствената просветеност. Способността на чатбота да показва страсти може също по този начин да улесни психиатричната диагностика и оценка, като по този метод способства за развиването на общуването. Въпреки това, както при всяка новопоявяваща се технология, съществуват евентуални опасности, които би трябвало да бъдат деликатно оценени. От значително значение е да се продължат проучванията и усъвършенстването на ChatGPT, с цел да се подсигурява, че той предизвиква психологичното здраве по безвреден и потребен метод.

Въпреки тези нужни защитни ограничения, това изследване илюстрира забележителен скок напред в консолидираното на прочувствения разсъдък в системите с изкуствен интелект, отбелязва Neuroscience News, представен от " Офнюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР