ChatGPT на OpenAI, изключително популярният чатбот с изкуствен интелект, пуснат

...
ChatGPT на OpenAI, изключително популярният чатбот с изкуствен интелект, пуснат
Коментари Харесай

Трафикът към ChatGPT се понижава за трети пореден месец

ChatGPT на OpenAI, извънредно известният чатбот с изкуствен интелект, пуснат през ноември, отбелязва спад на месечните визити за трети следващ месец през август, макар че съгласно компанията за разбори Similarweb има признаци, че това оттегляне е към своя край.    Посещенията на уеб страницата ChatGPT на настолни и мобилни компютри в международен мащаб са намалели с 3,2% до 1,43 милиарда през август, показва Reuters, откакто през всеки от предходните два месеца спадът е бил почти 10%. Времето, което посетителите прекарват на уеб страницата, също понижава ежемесечно от март насам - от приблизително 8,7 минути до 7 минути през август.    В същото време обаче през последния месец неповторимите гости в международен мащаб са се нараснали от 180 милиона на 180,5 милиона.   

Началото на образователната година през септември може да помогне на трафика и потреблението на ChatGPT, изключително на фона на обстоятелството, че някои учебни заведения към този момент са почнали да одобряват платформата. Трафикът на ChatGPT в Съединени американски щати през август да вземем за пример леко се е нараснал, което е в унисон с връщането на американските учебни заведения към образователните занятия, показва още осведомителната организация. 
" Учениците, които търсят помощ за домашна работа, наподобява са част от историята: процентът на по-младите консуматори на уеб страницата спадна през лятото и в този момент стартира да се възвръща ", споделя Дейвид Ф. Кар от Similarweb, който постоянно следи ChatGPT и неговите съперници.    ChatGPT сложи началото на трескаво потребление на генеративен изкуствен интелект в ежедневните задания - от редактиране до шифроване, и доближи 100 млн. дейни консуматори месечно през януари, два месеца след старта си. Технологията на генеративния AI употребява към този момент налични данни, с цел да основава ново наличие като писане на есета или стихотворения да вземем за пример.   

Преди стартирането на обществената мрежа Threads на Meta то беше и най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята, а в този момент е един от 30-те най-големи уеб страницата в света. 
През тази година бяха пуснати няколко съперника на ChatGPT, в това число чатботът Bard на Googlе. Търсачката Bing на Microsoft също дава гратис чатбот, задвижван от OpenAI.    През май OpenAI пусна и приложението ChatGPT за операционната система iOS, което също би могло да е оказало въздействие върху трафика към нейния уеб страница. ChatGPT е безвъзмезден за потребление, само че дава и премиум абонамент против 20 $ на месец.    Освен от ChatGPT OpenAI печели пари, като продава достъп до своите модели на изкуствен интелект за разработчици и предприятия непосредствено и посредством партньорство с Microsoft, която влага над 10 милиарда $ в компанията.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР