ChatGpt е преобразуващ инструмент, използващ машинно самообучение, които обработва и

...
ChatGpt е преобразуващ инструмент, използващ машинно самообучение, които обработва и
Коментари Харесай

ChatGPT разбуни духовете в света на изкуствения интелект

ChatGpt е преобразуващ инструмент, употребяващ машинно самообразование, които обработва и „ схваща “ информация, подавана поредна, като да вземем за пример натурален език. В огромна степен продуктът работи като човешкия мозък, употребявайки свързани между тях неврони, които се образоват да разпознават избрани структури от данни и да предвиждат последващи събития.

ChatGPT е система с голяма база данни – огромен езиков модел, основаваща се от една страна на авансово образование, само че от друга на тип техника за машинно самообразование, известна като Reinforcement Learning from Human Feedback /или допълващо образование чрез човешка реакция/. Добавен е и модул за „ награждаване “ на главния модел при връщане на верен отговор.

Основният модел е GPT-3 или неговият постепенен правоприемник GPT-3.5, който е добре прочут в сектора, означи Александър Михалков, шеф на софтуерната компания ToBeCode в подкаста " Черната кутия ".

Основният интерес на най-големите софтуерни компании в света през последните години е надпреварата за създаване на най-съвършен изкуствен интелект. Очаква се в онлайн пространството да се появят модели с отворен код с доста по-малко параметри от големите платформи като GPT-3, които, с помощта на финото конфигуриране и ориентираното им използване, ще оферират не доста по-ниско качество, предвижда Михалков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР