ChatGPT е изкуствен интелект, който помага на хората да направят

...
ChatGPT е изкуствен интелект, който помага на хората да направят
Коментари Харесай

Експерт: ChatGPT може да замени Google

ChatGPT е изкуствен интелект, който оказва помощ на хората да създадат каквото желаят. С него хората могат да си приказват под формата на чат и да получават резултати или отговори. В тези отговори хората могат да получат познания за всичко. ChatGPT може да размени Гугъл.

Това съобщи в изявление пред БГНЕС специалистът по изкуствения разсъдък Емил Стратиев.

" ChatGPT е квалифициран на извънредно огромна база данни, в която има доста информация за всевъзможни тематики ", изясни Стратиев. Той даде образец с това, че можем да зададем въпрос по какъв начин да стигнем до съответно място, можем да го накараме да ни даде хрумвания за изявления, можем да го питаме за разнообразни персони, също така може да му зададем и команда да ни напише текст от да вземем за пример 1000 думи. " ChatGPT има безкрайни благоприятни условия, и единственото ни ограничаване е знанието ни за това по какъв начин да го използваме ", означи Стратиев. Според него човек би трябвало да се самообучи по какъв начин да употребява ChatGPT и да го употребява за своите персонални и професионални цели.

По отношение на това какви са рестриктивните мерки на ChatGPT, Стратиев разяснява, че едното ограничаване е обвързвано с това на каква база данни е квалифициран изкуственият разсъдък, само че въпреки това, са и по-големите ограничавания, които самите ние си слагаме. " Най-вече те са свързани с нашите настройки ", изясни той и добави, че измежду рестриктивните мерки е нашият персонален опит от потреблението на ChatGPT. Той показа, че от неговият опит при потребление на изкуствен интелект, е открил, че колкото повече го употребява ChatGPT, толкоз повече се отваря и хоризонтът му.

" Можем да използваме ChatGPT по всевъзможен метод. Първо хората могат да го питат за по-прости неща - някаква информация, а по-късно да стартират с по-дълги команди, които са по-персонализирани ", посочи Стратиев.

Той уточни, че работим с изкуствен интелект от десетилетия. " Хората си мислят, че с излизането на ChatGPT за първи път е почнало развиването на изкуствения разсъдък, само че това не е по този начин. Всеки човек, който е влезнал във Facebook или YouTube и получава оферти за видеа, употребява умишлено или не, изкуствен интелект. Тези логаритми, които дефинират какви видеа да излязат пред нас, тъй че да са ни забавни и да останем в тази платформа е изкуствен интелект. Alexa, Siri са изкуствени интелекти, както и колата на Илън Мъск Tesla. ", означи той.

Стратиев разяснява, че евентуално в бъдеще изкуствените интелекти ще автоматизират огромна част от процесите, които се случват в доста организации. Той уточни, че не малко хора губят и своята работа. " Това е неприятната страна, само че хубавата страна е, че ние ще би трябвало да се преквалифицираме, тъй че да използваме изкуствените интелекти, с цел да подобрим живота си и капацитетът в тях е голям. ", счита Стратиев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР