Чатботовете са най-популярният интерфейс за общуване между системите за обслужване

...
Чатботовете са най-популярният интерфейс за общуване между системите за обслужване
Коментари Харесай

Чатботове движат пазара на разговорни AI системи


Чатботовете са най-популярният интерфейс за другарство сред системите за обслужване с изкуствен интелект и крайните консуматори (снимка: CC0 Public Domain)

Гл обалният пазар на така наречен „ разговорни AI ” ще нарасне от 10,7 милиарда щатски $ през 2023 година до 29,8 милиарда към 2028 година Това о значава 22,6% междинен годишен растеж, съгласно отчет на Markets and Markets.

Разговорните AI набират скорост във всички сфери, свързани с обслужването на потребителите. Технологията се радва на възходящо търсене поради разбирането, че води до понижаване на човешките неточности.

Бум на чатботовете

Пазарът на разговорни AI ще бъде воден от така наречен чатботове – най-популярният интерфейс за другарство сред обслужващите системи с изкуствен интелект и крайните консуматори. Размерът на пазара на чатботове се прави оценка като максимален и се чака да има най-голям средногодишен растеж през прогнозния интервал.
още по темата
Развитието на сегмента на чатботове се дължи на възходящото търсене в голям брой отвесни сегменти. Нарастващата потребност от понижаване на човешките неточности стимулира компаниите да внедряват сходни технологии, разчитайки по този метод да  поднасят по-точна информация на клиентите и да вземат решение по-бързо проблемите.

Популярността на ChatGPT фрапантно ще подтиква растежа при разговорните AI през идващите години, заради трендовете в потреблението на чатбота в основни индустриални вертикали.

Банкиране и финанси

Пазарът на разговорни AI пазар условно е разграничен на няколко сегмента съгласно вертикалите, в които се внедрява: банки и финансови организации, опазване на здравето и науки за живота, IT & услуги, телекомуникации, търговия на дребно и електронна търговия, пътувания и хотелиерство, медии и развлечения, коли и превоз, държавни организации, обучение, строителство и недвижими парцели, селско стопанство, енергетика и комунални услуги, произвеждане.

Доставчиците на технологии за чатботове би трябвало да схващат условията на крайните консуматори в дадена промишленост и да могат да персонализират своите оферти за предложение на такива решения и услуги, които да създадат AI-помощта гъвкава, съответна и управляема.

Най-голям растеж, съгласно анализаторите, може да се чака в областта на банките, финансовите организации и застраховането. Мотивите са сходни с тези в множеството други отвесни пазари: повишение на продуктивността, икономисване на време и пари, по-добра поддръжка и по-бързо обслужване на клиенти.

Азиатско-тихоокеанският район е водач

Средният годишен растеж на пазара на разговорни AI ще е максимален в Азиатско-тихоокеанския район. Принос за това има огромното разпространяване на така наречен свързани устройства в предприятията, наред с търсенето на AI-базирани услуги за поддръжка на клиентите на фона на възходящата ангажираност на хората в обществените медийни платформи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР