Чатботът с изкуствен интелект ChatGPT продължава да внася смут и

...
Чатботът с изкуствен интелект ChatGPT продължава да внася смут и
Коментари Харесай

Защо Италия забрани ChatGPT

Чатботът с изкуствен интелект ChatGPT продължава да внася ужас и да провокира остри реакции както измежду софтуерното общество, по този начин и измежду законодателните органи по света. 
 ChatGPT-4, Future of Life Institute и отвореното писмо, което приканва за неотложно прекъсване на създаването на по-мощен изкуствен интелект
Кой и за какво желае да " паузира " развиването на изкуствен интелект

Според някои към този момент е прекомерно късно

Наскоро даже се появи отворено писмо, подписано от редица известни персони, измежду които и Илон Мъск, в което се насочва апел към OpenAI да “паузира ” създаването на софтуера.

Само преди няколко дни услугата бе краткотрайно неразрешена в Италия заради проблеми с поверителността. Подадена е и тъжба към Федералната комерсиална комисия (FTC) в Съединени американски щати, която приканва за прекъсване на новите версии на ChatGPT.
 Снимка 605016

Според Associated Press италианският орган за отбрана на данните ще резервира възбраната, „ до момента в който ChatGPT не зачита поверителността “. 

Проблемът с това, че потребителски данни са станали забележими за други консуматори по време на спиране на ChatGPT на 20 март, беше упоменат като причина за решението в Италия.

Не излиза наяве по какъв начин тъкмо тази възбрана ще бъде наложена или дали ще засегне сътрудниците на OpenAI, които употребяват ChatGPT, като Bing Chat на Microsoft да вземем за пример.
 Снимка 605802

В Съединени американски щати OpenAI може да би трябвало да се оправи с по-голям проблем, откакто Центърът за изкуствен интелект и цифрова политика (CAIDP) подаде тъжба до FTC по отношение на ChatGPT.

Организацията с нестопанска цел цитира декларацията на FTC, че потреблението на AI би трябвало да бъде „ транспарантно, обяснимо, заслужено и емпирично обосновано, като в същото време предизвиква отчетността “. 

Прозрачността явно е проблем за OpenAI, защото моделът, употребен за ChatGPT, е под отбраната на патенти. 
 Снимка 612949

Жалбата също акцентира признанието на OpenAI за риск от пристрастия в отговорите на GPT-4 и е загрижена за „ нездравословните стереотипни и унизителни асоциации за избрани маргинализирани групи “.
 ChatGPT-5, Open AI, AGI и по кое време изкуственият разсъдък ще стане “изкуствен общ разсъдък ”
ChatGPT-5 ще преобърне света още тази година

Ще прелее ли чашата

CAIDP упорства Федералната комерсиална комисия да спре по-нататъшното комерсиално внедряване на GPT и пледира за самостоятелна оценка на продуктите на OpenAI преди бъдещото им внедряване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР