Чатботът с изкуствен интелект Bard от технологичния гигант Google вече

...
Чатботът с изкуствен интелект Bard от технологичния гигант Google вече
Коментари Харесай

Google Bard вече може да ви помогне за писане на код и отстраняване на грешки от него

Чатботът с изкуствен интелект Bard от софтуерния колос Гугъл към този момент може да написа и да отстранява неточности в код, заяви „ Ройтерс “. Увеличаването на обсега на услугите, предоставяни от Bard, е значимо за Гугъл, защото се пробва да настигне поддържаната компания от Microsoft OpenAI.

ChatGPT завладя интернет, когато беше пуснат през ноември предходната година, а Microsoft настояваше да включи ИИ в своите артикули. Един подобен опит е възраждането на неговата търсачка Bing, която се надява да измести доминирането на Гугъл в тази област.

Укрепването на ИИ инструментите ще бъде от основно значение за Гугъл, с цел да подсигурява, че няма да загуби лидерската си позиция в близкото бъдеще. Това би означавало съоръжение на Bard с умения, които GPT-4 има, като да вземем за пример писане на код.

Какво може да прави Гугъл Bard с код?

Според репортажа на „ Ройтерс “, Bard може да написа код на 20 езика за програмиране, в това число C++, Java и Python и други. Освен това ИИ моделът може да даде пояснения за обособените фрагменти от код – това е инструмент, който би бил извънредно потребен за начинаещи.

Тъй като Bard към този момент има известно равнище на схващане за писане на код, той също може да помогне при разрешаването на проблеми с кода. Всичко, което потребителят би трябвало да направи, е да напише „ Този ​​код не работи, апелирам, поправете го “, с цел да може Bard да стартира работа още веднъж и да го накара да работи както желаете.

Гугъл предизвестява потребителите, че сега Bard може да сътвори непълни кодове, които ще би трябвало да бъдат тествани наново, преди да бъдат употребявани. Освен това можете да накарате инструмента да сътвори по-ефективен или по-бърз код с елементарна поръчка като „ Можете ли да извършите този код по-бърз? “

По-рано бе обявено по какъв начин OpenAI има сходен инструмент, наименуван Codex, който може да помогне на програмистите и да усъвършенства програмните им задания. Microsoft добави тази функционалност към GitHub, хранилището за код, и я назова Copilot поради способността ѝ да написа код дружно с потребителя. Такива принадлежности значително са предопределени да оказват помощ на потребителите да спестят време за повтарящи се задания, свързани с писането на код, вместо да основават нещо ново от нулата. Освен това CoPilot не може да поправя кода, който е написал.

Въпреки че това е добър инструмент, който да се добави към Bard, Гугъл би трябвало да разкрие някои невиждани до момента ИИ принадлежности, които партньорството Microsoft-OpenAI към момента не е употребило, в случай че има намерение да се конкурира с тях в бъдеще. Ако Гугъл отдели време и запаси единствено за прекопирване на продуктите на OpenAI, надпреварата за изкуствен интелект сред двете може да бъде оповестено за завършено тъкмо в този момент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР