Чатботът на Google за изкуствен интелект – Bard, от днес

...
Чатботът на Google за изкуствен интелект – Bard, от днес
Коментари Харесай

Гугъл пусна чатбота си Bard и в Европа

Чатботът на Гугъл за изкуствен интелект – Bard, от през днешния ден потегля и в Европа, заяви компанията майка на колоса Alphabet. Освен на Стария континент инструментът ще бъде пуснат и в Бразилия. Това е най-голямото уголемение на продукта от пазарния му дебют през февруари, когато публично се изправи против към този момент станалия известен ChatGPT (подкрепян от Microsoft).

„ От през днешния ден можете да си сътрудничите с Bard на повече от 40 езика, в това число арабски, китайски, немски, хинди и испански (б.р. - в това число и на български) “, съобщи старши продуктовият шеф на Гугъл Джак Кравчик в обява в блога.

При отваряне на Bard.google.com излиза предизвестие към потребителите: " Възможно е диалозите ви с Bard да бъдат обработвани от проверяващи хора. Не въвеждайте сензитивна информация ".

От компанията прецизират, че човешката инспекция е " нужна стъпка в процеса за възстановяване на модела " и че се постанова за определяне на това до каква степен отговорите на Bard са качествени, правилни или рискови, съобщи " Булевард България ".

Bard и ChatGPT са стратегии, имитиращи опциите на индивида да води разговор. Те употребяват генеративен изкуствен интелект, с цел да водят диалози с потребителите и да дават отговор на голям брой запитвания.

Появата им провокира огромно неспокойствие освен измежду аудиторията, само че в софтуерната промишленост като цяло, която в този момент се надпреварва да създава и внедрява сходен жанр софтуери. Критиците пък обръщат внимание на рисковете от прекомерно бурното развиване на изкуствения разсъдък на фона на неналичието на регулации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР