Чатботът MathGPT се оказа истински експерт по математика, решавайки 12,5

...
Чатботът MathGPT се оказа истински експерт по математика, решавайки 12,5
Коментари Харесай

Нов AI превъзхожда ChatGPT и Microsoft AI: как работи и какво му е специалното

Чатботът MathGPT се оказа същински специалист по математика, решавайки 12,5 хиляди комплицирани задания.

Компанията Qanda разгласи, че нейният огромен езиков модел (LML), наименуван MathGPT, е сложил нов международен връх, побеждавайки чатботовете на OpenAI и Microsoft, оповестява Interesting engineering.

Чатботът MathGPT съставлява ИИ, който се класира преди всичко в тестванията за математически умения като MATH (12 500 комплицирани математически задачи) и GSM8K (8 500 задания по математика в началното училище). Ботът Microsoft ToRA 13B, който преди този момент заемаше първото място, сега е преместен на второ място. В допълнение, невронната мрежа превъзхожда GPT-4 на OpenAI в този тест.

Експерти от Upstage също участваха в създаването на BYM. Той е подготвен въз основата на 10 милиона задания и можем да кажем, че невронната мрежа е експерт в региона на математиката, за разлика от чатбота ChatGPT, който е подготвен на текстови данни. В резултат на това, ChatGPT получава информация от разнообразни области на знанието, до момента в който MathGPT е получил информация единствено от региона на математиката. Авторите на материала показват, че методът за образование на AI, употребен от OpenAI, провокира „ сюрреалистичен феномен “ в невронната мрежа, при който погрешната информация може да бъде предадена за истина.

‘В бъдеще нашият чатбот ще може да служи като учител. Ще предложим това решение на онлайн-образователните платформи‘ — акцентира Qanda.

Платформата Qanda се поддържа от Гугъл, TikTok и Softbank Ventures Asia. Приложението разпознава текста и математическите уравнения от фотоси. Всеки ден в Qanda се качват към 10 милиона фотоси.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР