Чат ботът , който дава смислени (или поне смислено звучащи)

...
Чат ботът , който дава смислени (или поне смислено звучащи)
Коментари Харесай

Рекорд: ChatGPT събра 100 000 000 потребители за два месеца

Чат ботът, който дава смислени (или най-малко свястно звучащи) отговори на всевъзможни въпроси и на всевъзможни езици, е най-бързо набиращото известност потребителско приложение в човешката история. Това излиза наяве от изследване на анализаторите от UBS, представено от " Ройтерс ".

Според данни на SimilarWeb всеки ден през уеб страницата на ChatGPT през януари са минавали по 13 млн. неповторими консуматори и общият им брой през месеца е достигнал 100 млн. души. " За 20-те години, в които следим интернет сферата, не можем да се сетим за по-бърз скок в интереса към потребителско приложение ", пишат от UBS.
 Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години
Създателят на Gmail: чатбот като ChatGPT може унищожи бизнеса на Гугъл до две години

ChatGPT се трансформира в обичано средство за задаване на въпроси измежду милиони консуматори

За съпоставяне, първите си 100 млн. консуматори TikTok събираше 9 месеца, а Instagram - 2 години и половина.

Вече стартира да изкарва пари

ChatGPT, който стана действителност благодарение на петия най-мощен обществен суперкомпютър в света, употребява езиков модел, " квалифициран " на милиарди единици текст с най-разнообразен генезис. Така той може да води диалог, да написа разкази, публикации и така нататък - изцяло гратис.

Огромната известност води и до голямо количество информация, с която разработчиците от OpenAI могат да усъвършенстват чат бота - той към този момент получи няколко ъпдейта от обществения си старт насам.
 Само два месеца след стартирането си чатботът ChatGPT аргументи невъобразим безпорядък и изнерви Гугъл
Само два месеца след стартирането си чатботът ChatGPT аргументи невъобразим безпорядък и изнерви Гугъл

В разнообразни браншове

Много експерти в най-различни области го употребяват като " асистент " в бизнес кореспонденцията, маркетинга и създаването на ново наличие. Специално за тях OpenAI към този момент предлага ChatGPT Pro за 20 $ на месец - с гаранции за по-бърза работа и опция за експериментиране на нови функционалности преди останалите консуматори.

Оръжие в по-голямата борба

Най-големият вложител в OpenAI е Microsoft. Редмъндският колос сътвори и хардуера, който тя изкуственият разсъдък употребява.

MS към този момент анонсираха, че ще оферират на бизнесите опция да интегрират изкуствения разсъдък непосредствено в продуктите си посредством облачната платформа Azure, само че AI идва и в потребителските приложения.
 Гугъл се тормози от нашумелия чат бот ChatGPT - управлението на компанията издаде
Гугъл се тормози от нашумелия чат бот ChatGPT - управлението на компанията издаде " червен код "

Сундар Пичай насърчи голям брой групи в компанията да пренасочат напъните си към справяне със опасността

Първото от тях е Microsoft Teams Pro. Платформата за чат, срещи и споделена работа се надгражда точно с технологията на ChatGPT, като ботът ще може да генерира бележки по срещите, да предлага съответни дейности и да оказва помощ със основаването на шаблони за събития - все значими, само че прекомерно досадни за жив човек отговорности.

През идващите седмици се чака ChatGPT в някаква форма да се появи и в търсачката Bing, като там задачата е повече от ясна - да се оспори 20-годишният монопол на Гугъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР