Международният Червен кръст намалява бюджета и нивата на персонала, тъй като хуманитарната помощ пресъхва

...
Частта от международния Червен кръст, която се занимава с конфликти
Коментари Харесай

Частта от международния Червен кръст, която се занимава с конфликти и военнопленници, обяви, че ще съкрати своите планира бюджет с около една осма през следващата година и съкращава близо 20% от персонала в централата си

От Асошиейтед прес, 11 септември 2023 г., 16:42 ч. Украйна казва, че ще намали първоначалната си бюджетна прогноза за 2024 г. до 2,1 милиарда швейцарски франка ( около 2,4 милиарда долара). Това е спад с около 13% в сравнение с вече преразгледания му бюджет за тази година.

МКЧК е сестринска организация на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, която обединява национални глави и се фокусира върху оказване на помощ при бедствия, спешни здравни ситуации и други дейности за хуманитарна помощ, насочени към уязвими хора.

Финансирането за хуманитарна помощ е намаляло значително.

Генералният директор Робърт Мардини каза, че МКЧК ще трябва да приоритизира своите дейности и каза, че Съединените щати - най-големият му донор - са сред страните, които са намалили вноските си през тази година.

Дори преди последните ревизии организацията през пролетта обяви планове за намаляване на разходите с 430 милиона франка в световен мащаб, преразглеждайки надолу своя призив за 2,8 милиарда франка финансиране и казвайки 1800 хора в световен мащаб биха загубили работата си.

Съкращението, обявено в понеделник, включва около 270 служители от 1400 в централата в Женева.

160-годишната организация, която се фокусира върху жертвите на войни, конфликти и други ситуации на насилие, каза, че съкращенията идват на фона на тенденция на свиване на бюджетите за хуманитарна помощ , въпреки нарастващите нужди на места, разтърсвани от въоръжени конфликти, като Судан, Украйна и региона Сахел в Африка.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР