Частта на ВВС на САЩ, където служи Джак Тейшейра, обвинен

...
Частта на ВВС на САЩ, където служи Джак Тейшейра, обвинен
Коментари Харесай

Пентагонът прекрати мисията на частта на ВВС откъдето изтече секретна военна информация

Частта на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, където служи Джак Тейшейра, упрекнат в приключване на секретни военни документи, е с прекъсната разследваща задача по време на следствието, заяви Асошиейтед прес.

" 102-ро разследващо поделение сега не извършва разследващата задача, която му е предоставена. Мисията е краткотрайно трансферирана на други подразделения в състава на Военновъздушни сили ", цитира организацията изказване на службата. В петък Джак Тейшейра, от състава на Военновъздушни сили на Националната армия на Съединени американски щати, беше упрекнат в неразрешено предпазване и издаване на информация на Пентагона, обвързвана с националната сигурност. Максималното наказване по първото обвиняване е пет години затвор, а по второто – 10. Миналия четвъртък ФБР задържа Тейшейра след следствие, траяло към седмица.

На 6 април The New York Times написа, че в обществените мрежи са оповестени партида секретни документи на Пентагона, които се отнасят до украинската войска. По-късно вестникът заяви, че на 7 април в обществените мрежи се е появила нова порция секретни документи, свързани с политиката на Съединени американски щати „ от Украйна до Близкия изток и Китай “. Те включват, наред с други неща, " поверителни осведомителни слайдове за Китай, Индо-Тихия океан, Близкия изток и битката против тероризма ". Пентагонът заяви, че разпознава източниците на секретни материали, изтекли в обществените мрежи, и прави оценка мащаба на приключването. Министерството на правораздаването и ФБР се причислиха към следствието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР